Aardappel pannenkoekjes (Reibekuchen)

Weer eens iets anders dan gebakken aardappeltjes!

Recept voor 
4 porties 

Voorbereidingstijd 
20 minuten 

Bereidingstijd
12 minuten

Benodigdheden

  • 4 aardappelen (groot) 
  • 1 ui (klein) 
  • 2 eieren 
  • 1 theelepel zout 
  • 1 theelepel peper 
  • 20 gram lente- of bosui 
  • Olie (om te bestrijken) 

Instructies

  • Was en schil de aardappelen. 

  • Rasp de aardappelen in een grote kom. 
  • Doe de geraspte aardappelen in een fijne zeef of een kaasdoek. 

  • Druk het vocht uit de aardappelen om overtollig vocht te verwijderen en laat goed uitlekken. Dit voorkomt dat de Reibekuchen zompig worden. 

  • Schil de ui en snipper deze fijn. 

  • Voeg de gesnipperde ui toe aan de geraspte aardappelen in de kom. 

  • Voeg de eieren, het zout, de peper en de lente-/bosui toe. Meng alles goed door elkaar tot een  samenhangend geheel.
    Het mengsel moet egaal zijn. 

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C gedurende 5 minuten.
  • Vorm met je handen platte, ronde koekjes van het aardappelmengsel. 

  • Spray de mand van de airfryer licht in met olie om plakken te voorkomen. 

  • Leg de aardappelkoekjes in een enkele laag in het mandje, met wat ruimte ertussen voor een gelijkmatige garing.
  • Bak de Reibekuchen op 200°C gedurende ongeveer 12 minuten. 

  • Draai ze halverwege om, zodat beide kanten gelijkmatig garen en krokant worden. 

  • Haal de Reibekuchen uit de airfryer zodra ze goudbruin en krokant aan de buitenkant en gaar vanbinnen zijn. 

  • Serveer de Reibekuchen direct met toppings naar keuze.

Ze zijn het lekkerst als ze nog warm zijn!

Dit recept is bereid in de Cosori TwinFry

Laden...