Recept voor
4 porties
Voorbereidingstijd
10 minuten + 70 minuten rijzen van het deeg
Bereidingstijd
12 minuten
Benodigdheden pizzadeeg
- 250 gram broodmeel, plus extra voor het kneden
- 2,5gr kristalsuiker
- 5,5gr instant gist
- 5grzout zout
- 180ml warm water (32°–43°C)
- 20ml olijfolie
Tomatensaus
- 1 blik gepelde hele tomaten (800 gram)
- 22,5ml extra vierge olijfolie
- 5gr zout
- 0,25 gram gedroogde oregano
Toppings
- 15ml olijfolie
- 90ml van de tomatensaus
- 42gr verse mozzarella
- 8–10 verse basilicumblaadjes, grof gescheurd
Instructies voor het deeg
Meng het bloem, suiker, gist en zout in de kom van een standmixer met de deeghaak en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
Voeg het warme water en 15 ml olijfolie toe en laat het deeg mengen tot het een bal vormt, ongeveer 5 minuten.
Haal het deeg uit de mixer en plaats het op een bloem bestoven oppervlak en kneed voorzichtig tot een glad, stevig bal.
Vet een grote kom in met de overgebleven 5 ml olijfolie.
Voeg het deeg toe, dek de kom af en laat rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van de temperatuur in je keuken.
Keer het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en verdeel in 2 gelijke stukken.
Stap 7: Dek elk stuk af met een schone theedoek en laat 10 minuten rusten voordat je je pizza gaat maken.
Het maken van je pizza
De saus:
- Laat de tomaten uitlekken en bewaar het vocht.
- Doe de tomaten, olijfolie, het zout en de oregano in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Opmerking: De saus blijft 1 week goed in de koelkast.
De pizza beleggen en bakken: - Selecteer de voorverwarmfunctie op de Cosori Air Fryer en druk op Start/Pauze.
- Rol het pizzadeeg uit tot een cirkel van 18 cm op een met bloem bestoven oppervlak.
- Plaats het pizzadeeg in de voorverwarmde airfryer. Bestrijk de bovenkant met olijfolie.
Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op 5 minuten, druk dan op Start/Pauze. - Keer het pizzadeeg om wanneer de timer afloopt en bak nog 2 minuten op 200°C.
- Keer het pizzadeeg weer om wanneer de timer afloopt en verdeel er de tomatensaus over. Gebruik de achterkant van een lepel om het gelijkmatig over het oppervlak te verdelen. Houd ongeveer 1cm ruimte rond de rand van de korst.
- Breek de helft van de mozzarella in grote stukken en leg ze voorzichtig op de saus.
Bak nog 5 minuten op 200°C. - Haal de pizza uit de airfryer wanneer het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is. Garneer met de verse basilicum en serveer direct.
