Recept voor 
4 koekjes
Voorbereidingstijd 
10 minuten + 2 uur koelen
Bereidingstijd 
15 minuten
Benodigdheden
- 2 appels in blokjes gesneden
- 1 kopje bloem (ongeveer 130 gram)
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1/3 kopje melk (ongeveer 80ml)
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 1 ei
- 1/2 theelepel citroensap
 
                                Instructies
- Schil en snijd de appels in kleine blokjes en zet opzij. 
- Meng de bloem, suiker, het bakpoeder, zout, de gemalen kaneel en gemalen nootmuskaat in een grote kom. 
- Meng in een aparte kom de melk, boter, het ei en het citroensap. 
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot alles gemengd is.
- Roer de appels door de mix en zet het mengsel 2 uur (afgedekt) in de koelkast.
 
                                - Selecteer de "Bake" functie en stel de temperatuur in op 175 C voor een baktijd van15 minuten. 
- Gebruik bakpapier op de bodem van de mand en en schep de appelkoekjes in balletjes van 2 eetlepels. 
- Plaats de appelkoekjes in de airfryer en bak ze gedurende 15 minuten.
 
                                - Wanneer de baktijd om is, haal je de appelkoekjes uit de airfryer en leg je ze op een rooster. 
- Bestrooi de koekjes met wat poedersuiker en eet ze lekker warm!
 
                                