Recept voor
Ongeveer 16 taartpunten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Bereidingstijd
20 minuten op 180 graden
40 minuten op 160 graden
Benodigdheden
- 300 gram boter op kamertemperatuur
- 240 gram donkere basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 450 gram Zeeuwse bloem
- 2 eieren
- 9 friszure, harde appels
- 4 eetlepels suiker
- 2 eetlepels kaneel
Instructies
- Meng de 300 gram boter (op kamertemperatuur) met 240 gram donkere basterdsuiker.
- Voeg 450 gram Zeeuwse bloem toe met 2 zakjes vanillesuiker, een snufje kaneel en 1 van de eieren.
- Schil de appels en meng deze met de kaneel en de suiker.
- Gebruik 2/3e van het deeg voor de bodem en de zijkanten. Bewaar het overige deeg voor de bovenkant.
- Spray de mand van de Dual Blaze in met bakspray en plaats hier bakpapier in.
- Rol het deeg voor de bodem van de taart uit, plaats deze in de mand en prik hier (voorzichtig) gaatjes in.
- Tip! Gebruik de crisper plate van de Dual Blaze als "mal" om de juiste grootte van het deeg uit te snijden.
- Snijd repen voor de zijkant van de taart en vul het deeg met de appel-kaneel mix.
- Vlecht repen van het overgebleven deeg voor een mooie afwerking van de bovenkant en bestrijk de taart met het geklopte, tweede ei.
- Schakel het "Bake" programma van de airfryer in op 180 graden voor 20 minuten.
- Wanneer de 20 minuten om zijn, kies dan nogmaals het "Bake" programma op 160 graden voor 40 minuten.
- Wanneer de volledige baktijd voorbij is, kun je de appeltaart uit de airfryer halen.
- Tip! Gebruik de crisp plate om de taart uit de mand te draaien. Let op; De mand is heet.
Bekijk de video van dit recept hier!