Appeltaart uit de airfryer

Snel en gemakkelijk een lekkere verse appeltaart bij de koffie? Kies dan voor dit recept! 

Recept voor

Ongeveer 16 taartpunten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Bereidingstijd

20 minuten op 180 graden
40 minuten op 160 graden

Benodigdheden

  • 300 gram boter op kamertemperatuur
  • 240 gram donkere basterdsuiker 
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 450 gram Zeeuwse bloem
  • 2 eieren
  • 9 friszure, harde appels
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels kaneel 

Instructies

  • Meng de 300 gram boter (op kamertemperatuur) met 240 gram donkere basterdsuiker. 

  • Voeg 450 gram Zeeuwse bloem toe met 2 zakjes vanillesuiker, een snufje kaneel en 1 van de eieren. 

  • Schil de appels en meng deze met de kaneel en de suiker. 
  • Gebruik 2/3e van het deeg voor de bodem en de zijkanten. Bewaar het overige deeg voor de bovenkant. 

  • Spray de mand van de Dual Blaze in met bakspray en plaats hier bakpapier in. 

  • Rol het deeg voor de bodem van de taart uit, plaats deze in de mand en prik hier (voorzichtig) gaatjes in. 

  • Tip! Gebruik de crisper plate van de Dual Blaze als "mal" om de juiste grootte van het deeg uit te snijden. 
  • Snijd repen voor de zijkant van de taart en vul het deeg met de appel-kaneel mix. 

  • Vlecht repen van het overgebleven deeg voor een mooie afwerking van de bovenkant en bestrijk de taart met het geklopte, tweede ei. 

  • Schakel het "Bake" programma van de airfryer in op 180 graden voor 20 minuten. 

  • Wanneer de 20 minuten om zijn, kies dan nogmaals het "Bake" programma op 160 graden voor 40 minuten. 

  • Wanneer de volledige baktijd voorbij is, kun je de appeltaart uit de airfryer halen. 

  • Tip! Gebruik de crisp plate om de taart uit de mand te draaien. Let op; De mand is heet. 

Bekijk de video van dit recept hier!

Geniet van jouw lekkere, verse appeltaart!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze.

Laden...