Baby Boo pompoen

Prachtig als decoratie, maar ook heerlijk voor het diner; De Baby Boo Pompoen

Recept voor

4 porties

Voorbereidingstijd

5 minuten

Bereidingstijd

3 minuten in de magnetron 
8-10 minuten in de airfryer

Benodigdheden

  • 1 baby boo pompoen
  • 200 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 100 gram tomatenpuree
  • 50 gram feta kaas
  • Een handje cherrytomaatjes
  • 1 wortel
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Een snufje peper en zout
  • Verse muntblaadjes 

Instructies

  • Prik met een mes gaatjes in de pompoen en zet deze voor 3 minuten in de magnetron. 

  • Snijd het kapje van de pompoen en verwijder het vruchtvlees met een lepel. 

  • Besmeer de binnenzijde van de pompoen en het kapje met wat olijfolie en kruid met peper en zout. 
  • Zet het pompoentje in de airfyer en bak voor 8 minuten op 200 graden op de Veggies-stand. 

  • Rasp de wortel en meng met de kikkererwten, tomatenpuree, tomaatjes, feta en Italiaanse kruiden. 

  • Als de airfryer piept, haal je het pompoentje eruit en vul je het met het groentemengsel. 
  • Bak het gevulde pompoentje nog 10 minuten op 200 graden in de airfryer op de Veggies-stand. 

  • Garneer met de verse munt.

Genieten maar!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze.

Laden...