Zin in een luxe brunch of lunch? Maak dan eens je eigen bagels uit de airfryer!
Recept voor 4 bagels
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Benodigdheden
250 gram zelfrijzend bakmeel
½tl zout
200gr volle Griekse yoghurt
1 groot ei
1el water
Sesamzaadjes of andere toppings
Instructies
Meng de bloem en het zout samen in een kom. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng met een (staande) mixer met deeghaken ongeveer 10 minuten op een lage snelheid om alles goed te mengen. Meng daarna op de middelste stand totdat het deeg begint te vormen.
Bedek je aanrechtblad met wat extra bloem en kneed het deeg totdat dit niet meer aan je handen plakt.
Rol het deeg uit in een rol van ongeveer 15cm lang en verdeel dit in 4 stukken.
Maak van deze stukken ook weer rollen van ongeveer 15 cm lang en verbind de eindjes aan elkaar om een cirkel te maken. Druk de einden goed aan elkaar.
Klop het ei los met het water, totdat één geheel is.
Verwijder de crisp plate (deze heb je niet nodig) en verwarm je airfryer voor op 220°C.
Plaats de bagels op bakpapier en coat deze in het ei-water mengsel. Wanneer je toppings (sesamzaadjes, maanzaadjes etc) wilt gebruiken, sprenkel deze dan daarna over de bagels.
Plaats de bagels met het bakpapier in de bodem van jouw voorverwarmde airfryer mand. Zorg ervoor dat de bagels goed verdeeld zijn en het bakpapier strak ligt op de bodem.
Kies het "Bake" programma en stel de temperatuur in op 175°C en de tijd op 15 minuten.
Keer de bagels halverwege de baktijd om, zodat ze aan beide kanten garen en lekker krokant worden. Let op! De mand is heet!
Laat de bagels na het bakken afkoelen op een rekje, voordat je ze gaat beleggen.
Beleg de bagels met jouw favoriete toppings en eet smakelijk!