Perfect voor die overrijpe bananen in de fruitschaal
Recept voor 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30-40 minuten
Benodigdheden
150g Bloem
90g Fijne kristalsuiker
90g Bruine suiker
60g Plantaardige olie
60g Gesmolten boter
120g (geprakte of gepureerde) bananen
1 Ei
2g Vanille-extract
3g Bakpoeder
Snuf Zout
Honing (optioneel)
Instructies
Selecteer Grandzone en kies de functie "Bake". Stel de temperatuur in op 160°C en de tijd op 10 minuten. Druk op Start/Pauze om de TwinFry voor te verwarmen.
Spray de binnenkant van de bakvorm in met olie en bestuif met bloem. Schud de vorm leeg om overtollige bloem te verwijderen.
Prak de bananen met een vork tot een puree.
Meng met een garde de bananenpuree, eieren, olie, boter en suiker tot een glad mengsel.
Voeg het vanille-extract toe aan het mengsel en roer goed door.
Meng de droge ingrediënten (bloem, zout en bakpoeder) door het natte mengsel met een spatel tot alles gelijkmatig is gemengd.
Giet het mengsel in de voorbereide broodvorm en leg wat plakjes banaan bovenop het beslag ter decoratie. Druppel een beetje honing over de banaan. (Optioneel)
Bak het brood gedurende 35 tot 40 minuten.
Controleer het brood vanaf 25 à 30 minuten baktijd elke 5 minuten door met een satéprikker te testen (de prikker moet er schoon uitkomen). De baktijd kan variëren afhankelijk van de maat van de bakvorm.
Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm, haal het daarna uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster voordat je het serveert.