Bloemkoolsteak

Met chimichurri

Recept voor 
2 porties

Voorbereidingstijd 
10 minuten 

Bereidingstijd 
15 minuten 

Benodigdheden

  • ½tl knoflookpoeder
  • ½tl uienpoeder
  • ¼tl gedroogde chilivlokken
  • ½tl appelazijn
  • ½tl zout
  • 15 gram peterselie, fijngehakt
  • 120ml extra vierge olijfolie
  • 1 hele bloemkool, in plakken van ongeveer 3,75 cm dik gesneden

Instructies

  • Meng alle ingrediënten (behalve de bloemkool) in een blender of met een staafmixer totdat alles goed door elkaar gemixt is. De mix hoeft niet helemaal glad te zijn en mag nog wat stukjes bevatten. 

  • Leg de bloemkool schijven in een diep board en giet de helft van de mix hier overheen. Zorg ervoor dat de schijven aan alle kanten goed bedekt zijn. 

  • Plaats de crisper plate in jouw Cosori airfryer en verwarm het apparaat voor op 195°C
  • Als de airfryer is voorverwamd plaats je de bloemkool in jouw airfryer, op de crisp plaat. 

  • Kies voor het "Air Fry" programma, pas de tijd aan naar 15 minuten en de temperatuur naar 150°C. 

  • Wanneer het programma is afgelopen haal je de bloemkool uit de airfryer.  

  • Borstel de overgebleven chimichurri over de bloemkool steaks en serveer direct! 

Lekker als bijgerecht! Geniet ervan

Dit recept is gemaakt in de Cosori TurboBlaze

Laden...