Recept voor
2 personen
Voorbereidingstijd
15 minuten + 15 minuten wachten
Bereidingstijd
7 minuten
Benodigdheden
- 115 g ongezouten roomboter
- 1 tl cacaopoeder
- 85 g pure chocolade
- 1 el fijne kristalsuiker
- 2 middelgrote eieren
- 1 tl vanille-extract
- 2 el tarwebloem
- 60 g verse frambozen
- ramekins om de lavacakes in te maken
Instructies
- Vet de ramekins goed ruim in met de 5 g boter en bestrooi daarna ook ruim met de cacaopoeder. Zorg ervoor dat de randen en bodem goed bedekt zijn met de cacao.
- Breek of snijd de chocolade in kleine stukjes, snijd de rest van de boter in blokjes.
- Breng een kleine pan met een laagje water aan de kook.
- Voeg de chocolade, boter en kristalsuiker in een hittebestendige kom die in de pan met kokend water past, zorg dat de kom het water niet raakt.
Dit kan ook met een speciaal au bain marie pannetje, als je die hebt. - Laat de chocolade al roerend smelten Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
- Klop ondertussen de 2 eieren los. Verwarm de airfryer alvast voor op 180 °C.
- Neem dan nu het chocolademengsel van het vuur en laat 5 min. rustig afkoelen.
- Roer de 2 losgeklopte eieren en het vanille-extract erdoor.
- Zeef de bloem met de bolzeef erboven en spatel zachtjes tot een glad beslag.
- Vul de ramekins (of het andere schaaltje) met het beslag en bak de cakejes 7 min op de Air Fry stand in de airfryer. Laat ongeveer 3 min. afkoelen.
- Doe dan nu op elke ramekin een bordje, en draai om. Laat de cakejes op de bordjes vallen.
- Wees voorzichtig, het schaaltje is goed heet.
- Serveer de chocolade lavacakejes met de frambozen.
- Het allerlekkerste is om de taartjes warm te eten zodat als je hem opensnijd, de vloeibare binnenkant (lava) eruit loopt...