Chocoladekoekjes

Met walnoten voor een lekkere crunch

Recept voor 
4 porties

Voorbereidingstijd 
10 minuten + 2 uur in de koelkast

Bereidingstijd 
10 minuten 

Benodigdheden

  • 115 g boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 100 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 130 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 55 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 175 g pure chocolade, gehakt
  • 60 g noten, grof gehakt

Instructies 

  • Meng in een kom de zachte boter, kristalsuiker en bruine suiker tot het mengsel licht en luchtig is. 

  • Voeg het ei toe aan het mengsel, gevolgd door het vanille-extract.  

  • Klop alles goed door elkaar tot een egaal geheel. 

  • Zeef in een aparte kom de bloem, cacaopoeder, het zout en het bakpoeder. 

  • Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. 

  • Voeg deze droge ingrediënten geleidelijk toe aan het botermengsel en roer tot er een glad koekjesdeeg ontstaat. 
  • Spatel vervolgens de gehakte pure chocolade en noten door het deeg.  

  • Laat het deeg minstens 2 uur, tot een hele nacht opstijven in de koelkast. 

  • Na het opstijven rol je het deeg tot balletjes en druk je ze licht plat in de gewenste grootte en vorm.  

  • Verwarm de TwinFry voor, door GrandZone en de Bake-functie te selecteren. Stel de temperatuur in op 175°C en de tijd op 5 minuten.  

  • Leg na het voorverwarmen het deeg in de mand van de airfryer met 1 tot 2 centimeter ruimte ertussen. 

  • Bak de koekjes 8 tot 10 minuten op 175°C, tot ze stevig aanvoelen en licht zijn gezet. 

  • Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Lekker bij de thee, of gewoon als snack tussendoor

Dit recept is gemaakt in de Cosori TwinFry

Laden...