Recept voor
2 porties
Voorbereidingstijd
20 minuten + 1 uur marineren
Bereidingstijd
60 minuten
Benodigdheden
- 1 grote zoete aardappel
- 2-3 friet aardappelen
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el maïzena
- 350g kipfilet haasjes
- 75g Griekse yoghurt 0% vet
- 1 el citroensap
- Kruiden: kippenkruiden, currypoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, gedroogde tijm
- 50g cornflakes naturel
- 25g havervlokken
Voor de avocadodip
- 1 avocado
- 2 el mayo light
- 1 tl natuurazijn
- 1 tl limoensap
- zwarte peper
- zeezout
Instructies
- Snij de kipfilet haasjes in grote stukken. Meng deze met het citroensap en de kruiden.
- Meng de stukjes kip met de yoghurt en zet 1 uur in de koelkast.
- Snijd de aardappelen in friet vorm en de gewenste dikte.
- Laat de frietjes 15 minuten weken in water en dep ze daarna schoon en droog met een theedoek.
- Meng de friet met de zonnebloemolie en maïzena en bak vervolgens op de "Fries" stand op 195°C gedurende 30-40 minuten.
- Haal de gemarineerde kip uit de koelkast.
- Doe de cornflakes in een zakje en plet dit tot grof gruis. Meng met de havervlokken. Haal de kip uit de marinade en rol ze door de cornflakes mengeling.
- Bak de kip op de airfryer stand ‘chicken’ op 200°C gedurende 15 minuten.
- Maak de avocado dip door alle ingrediënten te mengen met behulp van een blender terwijl de kip bakt in de Dual Blaze.
- Verwarm de frietjes nog een 5-tal minuten nadat de kip klaar is.
Dit doe je eenvoudig met de ‘reheat’ functie.
Bekijk de video van dit recept hier: