Crispy chicken & fries

Een lekker zelfgemaakt diner! 

Recept voor 
2 porties 

Voorbereidingstijd 
20 minuten + 1 uur marineren

Bereidingstijd 
60 minuten 

Benodigdheden

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2-3 friet aardappelen 
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el maïzena
  • 350g kipfilet haasjes
  • 75g Griekse yoghurt 0% vet 
  • 1 el citroensap 
  • Kruiden: kippenkruiden, currypoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, gedroogde tijm 
  • 50g cornflakes naturel 
  • 25g havervlokken 

Voor de avocadodip

  • 1 avocado 
  • 2 el mayo light 
  • 1 tl natuurazijn 
  • 1 tl limoensap 
  • zwarte peper 
  • zeezout 
Krokante kipstukjes op een bord

Instructies

  • Snij de kipfilet haasjes in grote stukken. Meng deze met het citroensap en de kruiden. 

  • Meng de stukjes kip met de yoghurt en zet 1 uur in de koelkast. 

  • Snijd de aardappelen in friet vorm en de gewenste dikte. 

  • Laat de frietjes 15 minuten weken in water en dep ze daarna schoon en droog met een theedoek. 

  • Meng de friet met de zonnebloemolie en maïzena en bak vervolgens op de "Fries" stand op 195°C gedurende 30-40 minuten. 

Kipblokjes
Gesneden aardappelen
    • Haal de gemarineerde kip uit de koelkast. 

    • Doe de cornflakes in een zakje en plet dit tot grof gruis. Meng met de havervlokken. Haal de kip uit de marinade en rol ze door de cornflakes mengeling. 

    • Bak de kip op de airfryer stand ‘chicken’ op  200°C gedurende 15 minuten. 

    • Maak de avocado dip door alle ingrediënten te mengen met behulp van een blender terwijl de kip bakt in de Dual Blaze. 

    • Verwarm de frietjes nog een 5-tal minuten nadat de kip klaar is.
      Dit doe je eenvoudig met de ‘reheat’ functie. 

Kipstukjes met krokante coating
Frites in de Cosori Dual Blaze

Bekijk de video van dit recept hier: 

Serveer warm met een rauwkost salade en de frisse avocado dip!

Dit recept is bereid in de Cosori Dual Blaze

Laden...