Crispy Tofu

Een lekker vegan bijgerechtje

Recept voor 
1-2 porties 

Voorbereidingstijd 
5 minuten 

Bereidingstijd
10 minuten 

Benodigdheden

  • 1 blok tofu
  • scheutje sesamolie
  • scheutje sojasaus
  • Maïsmeel 
  • Paneermeel of panko  
  • Sojamelk
  • 1el Sesamzaadjes 
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf zwarte peper 
  • Snuf 5 spices poedermix 
  • Snuf zout 

Voor de saus 

  • 1el sojasaus 
  • 1el sesamolie 
  • 1tl sriracha (pittig!) 
  • 1tl rijstazijn 

Voor de garnering

  • Bosui

Instructies

  • Laat de tofu goed uitlekken van tevoren. 

  • Scheur de tofu in kleine blokjes. 

  • Voeg hier er een scheutje sesamolie en sojasaus aan toe. 

  • Meng dit goed door en strooi een eetlepel sesamzaadjes er overheen. 
  • Zet het maïsmeel, de breadcrumbs en de sojamelk klaar in losse kommen. 

  • Voeg een theelepel paprikapoeder, zwarte peper, 5 spices en zout bij het maismeel en meng alles voor elkaar. 

  • De tofu gaat eerst door het maïsmeel, dan in de sojamelk en tot slot door de breadcrumbs.
  • Plaats de tofu blokjes op de crisper plate en kies voor de stand "Airfry". De Dual Blaze stelt zichzelf automatisch in. 

  • Ondertussen maak je de saus met een scheutje sesamolie, sojasaus, sriracha (let op! Pittig!) en rijstazijn. 
    Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. 

  • Snij de bosui fijn en strooi deze over de tofu wanneer de airfryer klaar is. 

Bekijk de video van dit recept hier: 

Enjoy!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze

Laden...