Recept voor
1-2 porties
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Benodigdheden
- 1 blok tofu
- scheutje sesamolie
- scheutje sojasaus
- Maïsmeel
- Paneermeel of panko
- Sojamelk
- 1el Sesamzaadjes
- Snuf paprikapoeder
- Snuf zwarte peper
- Snuf 5 spices poedermix
- Snuf zout
Voor de saus
- 1el sojasaus
- 1el sesamolie
- 1tl sriracha (pittig!)
- 1tl rijstazijn
Voor de garnering
- Bosui
Instructies
- Laat de tofu goed uitlekken van tevoren.
- Scheur de tofu in kleine blokjes.
- Voeg hier er een scheutje sesamolie en sojasaus aan toe.
- Meng dit goed door en strooi een eetlepel sesamzaadjes er overheen.
- Zet het maïsmeel, de breadcrumbs en de sojamelk klaar in losse kommen.
- Voeg een theelepel paprikapoeder, zwarte peper, 5 spices en zout bij het maismeel en meng alles voor elkaar.
- De tofu gaat eerst door het maïsmeel, dan in de sojamelk en tot slot door de breadcrumbs.
- Plaats de tofu blokjes op de crisper plate en kies voor de stand "Airfry". De Dual Blaze stelt zichzelf automatisch in.
- Ondertussen maak je de saus met een scheutje sesamolie, sojasaus, sriracha (let op! Pittig!) en rijstazijn.
Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. - Snij de bosui fijn en strooi deze over de tofu wanneer de airfryer klaar is.
Bekijk de video van dit recept hier: