2 rijpe perziken (vers of uit blik, goed uitgelekt)
1 el balsamicoazijn
1 el honing
50 g feta
1 takje tijm (of ½ tl gedroogde tijm)
Benodigdheden venkelsalade
1 kleine venkelknol
½ komkommer
1 el witte wijnazijn of citroensap
tl honing
1 el olijfolie (mild of extra vierge)
1 el verse dille, fijngehakt (of ½ tl gedroogde dille)
Snuf zout en versgemalen peper
Instructies
Meng de olijfolie, de honing, het citroensap, het paprikapoeder, het knoflookpoeder en de peper en zout. Wrijf de drumsticks hiermee in en laat dit even intrekken (10-15 minuten).
Snijd de perziken in partjes. Meng de partjes met balsamico, honing en tijm.
Leg de kipdrumsticks in de onderste mand van je Cosori.
Kies voor "Roast" en stel het programma in op 190°C voor 25 minuten. Keer de drumsticks halverwege de tijd om.
Leg de perzikpartjes in een kleine ovenschaal of op bakpapier. Verkruimel de feta erover.
Plaats deze in de bovenste mand tijdens de laatste 10 minuten van de roasttijd.
Kies voor "Bake" en stel het programma in op 180°C voor 8-10 minuten tot de feta licht kleurt en de perzik mooi karamelliseert.
Snijd tijdens de kooktijd de venkel in hele dunne plakjes (met een mandoline of scherp mes). Houd eventueel wat venkelgroen apart voor garnering.
Schaaf de komkommer in linten met een kaasschaaf of dunschiller.
Meng de witte wijnazijn met de honing, olie, zout, peper en dille.
Schep de venkel en komkommer voorzichtig om met de dressing.
Laat het optioneel 5-10 minuten staan zodat de smaken intrekken.
Garneer met wat achtergehouden venkelgroen of een extra plukje dille.
Bekijk de video van dit recept hier:
Aan tafel!
Dit gerecht is bereid in de Cosori Turbo Tower Pro