Eggs Benedict

Met eigengemaakte Hollandaise saus

Recept voor 
4 porties 

Voorbereidingstijd 
15 minuten 

Bereidingstijd 
20 minuten

Benodigdheden

  • 4 tl plantaardige olie 
  • 16 el water 
  • 4 grote eieren 
  • 4 English muffins/4 sneden toast  
  • 8 plakjes gerookte ham 
  • Fijngehakte Bieslook om te garneren 
  • 1 tl paprikapoeder om te garneren 

Voor de Hollandaise saus

  • 1 groot eidooier 
  • 125 ml geklaarde boter 
  • 1 tl Worcestershire saus 
  • Sap van 1 citroen 
  • Zout naar smaak 
  • Tabasco of een andere pittige saus naar smaak 
Ramekins en eieren

Instructies

  • Gebruik een borsteltje en bedek de binnenkant van de ramekins met de olie. 

  • Voeg hierna ongeveer 3,5 eetlepels water toe en breek een ei in elk bakje. 

  • Verwarm jouw airfryer voor op 155 graden. Wanneer deze is voorverwarmd plaats je de ramekins in de airfryer. 

  • Kies de “Airfry” stand en stel het apparaat in op 155 graden voor 10 minuten. 
Het borstelen van de olie
Ramekins in de airfryer
  • Terwijl de eieren garen, begin je aan de Hollandaise saus. 

  • Breng een laag water aan de kook in een pan waar een (hittebestendige) kom in past. 

  • Wanneer het water kookt, voeg je de eidooier en twee eetlepels water toe aan een kom en plaats je deze op de pan. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. 

  • Meng het water en de eidooier goed door, totdat deze goed gemengd zijn en het mengsel schuimt. 

  • Voeg hierna langzaam de gesmolten, geklaarde boter toe terwijl je blijft mengen. 

  • Blijf roeren totdat de saus indikt (ongeveer 5 minuten). 

  • Haal de kom van de pan en klop de saus door elkaar tot deze verder ingedikt is en lichte pieken heeft wanneer je de garde uit het mengsel haalt. 

  • Voeg dan de Tabasco, Worcestershire saus, het citroensap en het zout toe en meng alles weer goed door. 

  • Proef jouw saus en voeg eventueel extra zout en peper toe naar smaak. 

  • Plaats de Hollandaise saus op een warme plek, zodat deze niet gaat schiften. 
Au Bain Marie voorbeeld
Het gieten van de geklaarde boter
  • Wanneer het programma van jouw airfryer afgelopen is, haal je de ramekins uit de airfryer. 

  • Lepel de eieren voorzichtig uit de ramekins. Let hierbij op dat je ze niet breekt. 
    Let op: Mochten de eieren nog niet helemaal gaar zijn, plaats ze dan nog zo’n 2 minuten terug in de airfryer. 

  • Toast jouw Engelse muffins of sneetjes brood en bak de plakjes ham. 

  • Besmeer jouw brood naar keuze met wat boter en stapel twee plakjes bacon en een ei erop. 

  • Bedruip met de Hollandaise saus en garneer met het paprikapoeder en de fijngehakte bieslook. 
De eieren met de saus

Serveer direct en geniet!

Laden...