Eigengemaakte chips

Uit de airfryer, in plaats van de frituur

Recept voor 
4 porties 

Voorbereidingstijd 
10 minuten + 35 minuten weken

Bereidingstijd 
25 minuten 

Benodigdheden

  • 2 liter water 
  • 1 eetlepel zout 
  • 2 grote russet aardappelen 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • Kruiden naar smaak (zout, peper, paprika etc)

Instructies

    • Meng het water en zout in een grote kom totdat al het zout is opgelost. 

    • Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
      Tip: Gebruik een mandoline voor het beste resultaat. 

    • Week de aardappelschijfjes 30 minuten in het zoutwater. 

    • Giet de aardappelen af en dep ze goed droog. Zo worden ze extra knappering. 

    • Verwarm de Cosori Airfryer voor op 165°C. 

    • Meng de aardappelschijfjes met olijfolie. 

    • Leg de met olie bedekte aardappelschijfjes in de voorverwarmde airfryer. 

    • Bak de aardappelschijfjes 25 minuten op 165°. Schud de mand halverwege de kooktijd. 

    • Wanneer de chips klaar zijn, laat ze afkoelen op een keukenpapiertje. 

    • Breng jouw eigengemaakte chipjes op smaak met zout, peper of bijvoorbeeld chilipoeder voor een pittige variant!

    Enjoy!

    Dit recept is gemaakt in de Cosori XL airfryer

    Laden...