Falafelburger

Kies eens een andere soort burger vandaag! 

Recept voor 
1-2 porties

Voorbereidingstijd 
10 minuten 

Bereidingstijd 
15 minuten 

Benodigdheden voor de falafel

  • 225 gr kikkererwten 
  • 75 gr wortel  
  • 1 rode peper, zonder zaadjes 
  • ½ tl komijn 
  • ½ tl paprikapoeder 
  • 2 tl verse koriander of ½ tl korianderpoeder 
  • ½ bosje peterselie 
  • 1 takje munt 
  • 3,5 el bloem 
  • Neutrale olie 

Voor de yoghurtsaus

  • 3 el yoghurt 
  • Sap van een 1/2 limoen
  • 1 el pittige saus (bijvoorbeeld red hot samurai sauce, gouda’s glorie)

Overig

  • 3 hamburgerbroodjes 
  • Schijfjes komkommer 
  • Optioneel sla en tomaat 

Instructies

  • Doe de wortel, rode peper, komijn, paprikapoeder, koriander, peterselie en munt in een keukenmachine en maal fijn. 

  • Voeg de kikkererwten en bloem toe en maal tot een stevig mengsel. 

  • Maak je handen een beetje nat om plakken te voorkomen. Vorm 3 balletjes van het mengsel en druk ze plat tot burgers. 

  • Smeer beide kanten van de falafelburgers in met een beetje neutrale olie.
  • Stel de airfryer in op de roast stand, 220°C. Bak de burgers 7 minuten, draai ze om en bak nog eens 7 minuten. 

  • Meng ondertussen de yoghurt, limoensap en pittige saus in een kommetje. Roer goed door. 

  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en bestrijk de binnenkanten licht met olie.Grill de broodjes in de airfryer op de grill-stand, 230°C, gedurende 2 minuten. 

  • Bestrijk de onderkant van het broodje met een laagje yoghurtsaus. Leg hierop een falafelburger en smeer er opnieuw wat yoghurtsaus op. Voeg schijfjes komkommer toe. (Optioneel kun je ook sla of tomaat toevoegen)

Bekijk de video van dit recept hier!

Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt in de Cosori TurboBlaze

Laden...