1 el pittige saus (bijvoorbeeld red hot samurai sauce, gouda’s glorie)
Overig
3 hamburgerbroodjes
Schijfjes komkommer
Optioneel sla en tomaat
Instructies
Doe de wortel, rode peper, komijn, paprikapoeder, koriander, peterselie en munt in een keukenmachine en maal fijn.
Voeg de kikkererwten en bloem toe en maal tot een stevig mengsel.
Maak je handen een beetje nat om plakken te voorkomen. Vorm 3 balletjes van het mengsel en druk ze plat tot burgers.
Smeer beide kanten van de falafelburgers in met een beetje neutrale olie.
Stel de airfryer in op de roast stand, 220°C. Bak de burgers 7 minuten, draai ze om en bak nog eens 7 minuten.
Meng ondertussen de yoghurt, limoensap en pittige saus in een kommetje. Roer goed door.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en bestrijk de binnenkanten licht met olie.Grill de broodjes in de airfryer op de grill-stand, 230°C, gedurende 2 minuten.
Bestrijk de onderkant van het broodje met een laagje yoghurtsaus. Leg hierop een falafelburger en smeer er opnieuw wat yoghurtsaus op. Voeg schijfjes komkommer toe. (Optioneel kun je ook sla of tomaat toevoegen)