Recept voor
2-4 personen
Voorbereidingstijd
10 minuten
1 uur rijzen
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
- 300 g bloem
- 200 ml water
- 1 theelepel zout
- 7 g instant gist
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Toppings (suggestie)
- Olijfolie
- 5 zwarte olijven
- 5 cherry tomaten
- 1 takje rozemarijn, fijngesneden
Instructies
- Meng in een grote mengkom de bloem met het zout, de suiker, instant gist en Italiaanse kruiden.
- Voeg het water en de olijfolie toe en roer alles met een pollepel even kort door elkaar.
- Kneed het deeg vervolgens in 10 minuten tot een soepele bal.
- Vet een kom in met een scheut olijfolie en doe hier je deegbol in.
- Dek af met een vochtige handdoek en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.
- In de tussentijd zet je je toppings klaar.
- Na 1 uur is het tijd om je airfryer kort voor te verwarmen. Stel je Cosori airfryer hiervoor in op 185 °C voor 5 minuten op de functie 'bake'.
Tip: Sla dit niet over want dit zorgt voor een lekkere krokante buitenlaag aan je focaccia!
- Na 5 minuten voorverwarmen open je de airfryer en leg je de deegbol in de mand, direct op de bodem.
- Druk het deeg voorzichtig uit in een ronde lap van ongeveer 1-2 cm dik.
LET OP! De airfryermand is heet! - Verdeel je toppings erover en giet er nog een scheutje olijfolie over.
- Bak de focaccia af in 15 minuten op 185 ºC.
- Bekijk de video van dit recept hier!