Focaccia

Lekker bij de lunch of als tapas-bijgerecht

Recept voor 
2-4 personen

Voorbereidingstijd 
10 minuten 
1 uur rijzen 

Bereidingstijd 
15 minuten 

Benodigdheden

  • 300 g bloem
  • 200 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 7 g instant gist
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Toppings (suggestie)

  • Olijfolie
  • 5 zwarte olijven
  • 5 cherry tomaten
  • 1 takje rozemarijn, fijngesneden 

Instructies

  • Meng in een grote mengkom de bloem met het zout, de suiker, instant gist en Italiaanse kruiden. 

  • Voeg het water en de olijfolie toe en roer alles met een pollepel even kort door elkaar. 

  • Kneed het deeg vervolgens in 10 minuten tot een soepele bal. 
  • Vet een kom in met een scheut olijfolie en doe hier je deegbol in. 

  • Dek af met een vochtige handdoek en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen. 

  • In de tussentijd zet je je toppings klaar. 

  • Na 1 uur is het tijd om je airfryer kort voor te verwarmen. Stel je Cosori airfryer hiervoor in op 185 °C voor 5 minuten op de functie 'bake'.
    Tip: Sla dit niet over want dit zorgt voor een lekkere krokante buitenlaag aan je focaccia! 
  • Na 5 minuten voorverwarmen open je de airfryer en leg je de deegbol in de mand, direct op de bodem. 

  • Druk het deeg voorzichtig uit in een ronde lap van ongeveer 1-2 cm dik. 
    LET OP! De airfryermand is heet! 

  • Verdeel je toppings erover en giet er nog een scheutje olijfolie over. 

  • Bak de focaccia af in 15 minuten op 185 ºC.
  • Bekijk de video van dit recept hier! 

Snacken maar!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze

Laden...