Gepofte Aubergine

Met geitenkaasdip

Recept voor 
1-2 porties 

Voorbereidingstijd 
5 minuten 

Bereidingstijd 
10 minuten 

Benodigdheden

  • 1 aubergine 
  • handje pistachenoten (fijngehakt) 
  • olijfolie 
  • zwarte peper 
  • zeezout 

Voor de dip

  • 50g geitenkaas 
  • 50g Griekse yoghurt 
  • citroensap  
  • zwarte peper 
  • zeezout 
Aubergines in een krat

Instructies

  • Snijd de aubergine volledig doormidden. Snijd vervolgens elke helft nog eens door twee en vervolgens dwars op deze snijrichting in drie stukken, zoals op de foto's. 

  • Plaats de auberginehelften in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie.
    Voeg wat zout toe, zodat de aubergines niet te vochtig blijven.

  • Plaats gedurende 10 minuten op 190°C in de airfryer op de ‘Airfry’ stand. 
Gesneden aubergine met olijfolie in een schaal
Yoghurt in een kom
  • Maak ondertussen de geitenkaasdip. Meng de geitenkaas met de Griekse yoghurt door elkaar. Voeg citroensap en zwarte peper toe naar smaak. 

  • Verdeel de geitenkaasdip over het bord. Leg de geroosterde aubergines hierop en strooi er wat fijngehakte pistachenoten over. Werk af met peper en zout naar smaak.
Gepofte Aubergine
Aubergine gerecht

Geniet ervan!

Dit recept is bereid in de Cosori Dual Blaze

Laden...