Recept voor
1-2 porties
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Benodigdheden
- 1 aubergine
- handje pistachenoten (fijngehakt)
- olijfolie
- zwarte peper
- zeezout
Voor de dip
- 50g geitenkaas
- 50g Griekse yoghurt
- citroensap
- zwarte peper
- zeezout
Instructies
- Snijd de aubergine volledig doormidden. Snijd vervolgens elke helft nog eens door twee en vervolgens dwars op deze snijrichting in drie stukken, zoals op de foto's.
- Plaats de auberginehelften in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie.
Voeg wat zout toe, zodat de aubergines niet te vochtig blijven. - Plaats gedurende 10 minuten op 190°C in de airfryer op de ‘Airfry’ stand.
- Maak ondertussen de geitenkaasdip. Meng de geitenkaas met de Griekse yoghurt door elkaar. Voeg citroensap en zwarte peper toe naar smaak.
- Verdeel de geitenkaasdip over het bord. Leg de geroosterde aubergines hierop en strooi er wat fijngehakte pistachenoten over. Werk af met peper en zout naar smaak.