Gepofte en gevulde aardappel

Snel, gemakkelijk en volledig aan te passen met jouw favoriete toppings! 

Recept voor 
4 stuks 

Voorbereidingstijd 
5 minuten 

Bereidingstijd 
30 minuten 

Benodigdheden

  • 4 middelgrote aardappelen (kruimig) 
  • (Spray)olie 
  • 3 theelepels zout 
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper 

Topping suggesties

  • 60 ml geklopte boter 
  • 120 ml zure room 
  • 80 ml geraspte cheddar kaas 
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt 
  • 60 ml gehakte bacon 

Instructies

  • Boen de aardappelen goed schoon en spoel ze af om overtollig vuil te verwijderen. Dep ze droog met keukenpapier.  

  • Bedek de aardappelen royaal met olie. 

  • Meng het zout en de peper in een klein kommetje en strooi deze over de aardappelen. 

  • Maak een ondiepe snee in de bovenkant van elke aardappel. 

  • Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze opzij. 

  • Selecteer de voorverwarmfunctie op de Cosori Air Fryer, stel de temperatuur in op 200°C, en druk dan op Start/Pauze. 

  • Plaats de ingepakte aardappelen in de voorverwarmde airfryer. 

  • Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op 30 minuten, druk dan op Start/Pauze. 

  • Verwijder de aardappelen voorzichtig wanneer ze klaar zijn en laat ze 3 minuten rusten. Verwijder vervolgens voorzichtig de aluminiumfolie wanneer deze koel aanvoelt. 

  • Leg de aardappelen met de snee naar boven op een bord. Maak de snee in elke aardappel iets groter zodat er ruimte ontstaat om te vullen met toppings. 

  • Verdeel je favoriete toppings over de aardappelen. 

Serveer de aardappels warm bij een stukje vlees of een salade. Aan tafel!

Dit recept is gemaakt in de Cosori XL Airfryer

Laden...