Gevulde eieren

Uiteraard gemaakt met behulp van jouw airfryer! 

Recept voor 
12 stuks 

Voorbereidingstijd 
5 minuten 

Bereidingstijd 
15 minuten

Benodigdheden

  • 6 eieren 
  • 60 ml mayonaise 
  • 1 theelepel Dijonmosterd 
  • 2 tot 4 scheutjes hete saus 
  • 1 theelepel augurkensap of appelazijn 
  • ¼ theelepel zout 
  • ¼ theelepel zwarte peper 

Serveersuggestie of toppings

  • ½ eetlepel bieslook 
  • Gerookt paprikapoeder 
  • Chili flakes 
  • Uitgebakken spek 
  • Bosui 

Instructies

  • Plaats de eieren in de Cosori Air Fryer. 

  • Stel de temperatuur in op 130°C en de tijd op 15 minuten, druk vervolgens op Start/Pauze. 

  • Verwijder de eieren wanneer ze klaar zijn en leg ze onmiddellijk in een ijsbad om af te koelen tot kamertemperatuur. 

  • Pel de schalen van de eieren, haal de dooiers uit de eieren en plaats deze in een middelgrote kom. Plaats de eiwitten op een serveerschaal. 
  • Prak de dooiers met een vork en voeg mayonaise, mosterd, hete saus, augurkensap of appelazijn, zout en peper toe. 

  • Klop tot een zeer glad mengsel. Proef het mengel en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe naar smaak.  

  • Doe het eigeelmengsel in een grote hersluitbare plastic zak of een wegwerp spuitzak en knip een hoekje af met een schaar. 

  • Spuit de vulling gelijkmatig in de halve gekookte eieren. 

  • Garneer met bijvoorbeeld bieslook en gerookt paprikapoeder. 

Laat de eieren 25 minuten koelen in de koelkast en enjoy!

Dit recept is gemaakt in de Cosori XL airfryer.

Laden...