Recept voor
2 porties
Voorbereidingstijd
5-10 minuten
Bereidingstijd
8 minuten
Benodigdheden
- 4 sneetjes oud zuurdesembrood
- 2 eieren
- 125 ml (plantaardige) melk
- 1 el ahornsiroop
- 1 el molasses
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1/8 tl nootmuskaat
- 1/8 tl kruidnagel, gemalen
- 1 tl vanille extract
- snuf zout
Voor het serveren
- (vervanger van) poedersuiker
- een klontje boter
- granaatappelpitjes
- wat extra ahornsiroop
 
                                Instructies
- Doe de eieren, melk, ahornsiroop, molasse, kruiden, vanille en het zout in een platte ovenschaal en klop dit met een garde door elkaar. 
- Wentel de sneetjes brood door het mengsel (zorg dat beide kanten goed bedekt zijn) en leg ze op een bord.
 
                                - Vet de crispplaat licht in met bakspray en druk de plaat in jouw Dual Blaze airfryer. Leg de geweekte sneetjes brood op de plaat en schuif de mand in het apparaat. 
- Stel de temperatuur van de heteluchtfriteuse handmatig in op 200 graden en zet de de timer op 8 minuten. Schakel het apparaat in.
 Keer na 4 minuten de wentelteefjes eventueel om, zodat beide kanten knapperig en goudbruin worden.
 
                                - Haal de wentelteefjes uit de airfryer en verdeel ze over een bord. 
- Garneer met extra ahornsiroop, poedersuiker, een klontje boter en granaatappelpitjes.
 
                                