Hartige Pompoentaart

Met walnoten, spek en feta

Recept voor

2 personen

Voorbereidingstijd

20 minuten

Bereidingstijd

40-45 minuten

Benodigdheden

  • 400 gr pompoenblokjes
  • 1 rode ui
  • 150 gram spekreepjes
  • 2 eieren
  • 2 el creme fraiche
  • Handje walnoten
  • 2 tl tijm
  • Peper en zout
  • 50 gr feta
  • 1 vel bladerdeeg 

Instructies

  • Kook de pompoenblokjes, ze zijn na ongeveer 10-12 minuten gaar.
    Prik met een vork in een pompoenblokje om te controleren of ze klaar zijn. 

  • Doe de spekreepjes in de airfryer en bak die op 200 graden voor 4-5 min. 
    Liever vegetarisch? Laat dan de spekreepjes weg!  

  • Hak de walnoten wat fijner en snij de rode ui in fijne stukjes.
  • Meng in een grote kom de eieren met de crème fraîche en met een beetje peper en zout.

  • Voeg daarna de pompoenblokjes, rode ui, spekreepjes, walnoten en tijm toe. Meng alles goed door elkaar. 
  • Gebruik de Cosori ovenschaal/cakevorm accessoire.

  • Vet de vorm in en verdeel de plakjes deeg over de ovenschaal. 

  • Prik met een vork voorzichtig wat gaatjes in de bodem van het deeg. 

  • Vul de taart met het pompoenmengsel.

  • Kruimel wat stukjes feta over de hartige taart.

  • Zet de hartige taart met pompoen en feta voor ongeveer 40-45 minuten in je Cosori Airfryer op 150 graden. 

  • Serveer de hartige taart bijvoorbeeld met een frisse salade en smullen maar. 

Bekijk de video van dit recept hier: 

Enjoy!

Dit recept is bereid in de Cosori Dual Blaze, met behulp van de Cosori accessoire-set

Laden...