Gevulde broodjes met gehakt

Lekker met satésaus en gebakken uitjes

Recept voor 
3-4 broodjes 

Voorbereidingstijd 
10 minuten 

Bereidingstijd
15 minuten

Benodigdheden

  • (Glutenvrije) afbakbroodjes (ongeveer 3 – 4 stuks)
  • 300 gram half-om-half-gehakt
  • 2 ruime theelepels Sambal 
  • Zout en peper naar smaak (advies: ruim toevoegen)
  • Ketjap Manis naar smaak (minimaal flinke scheut)

Voor de topping

  • Satésaus
  • Gebakken uitjes 
Ingrediënten voor de gehaktbroodjes

Instructies

  • Doe 300 gram gehakt in een schaal. 

  • Voeg de Sambal Manis, zout, peper en Ketjap manis toe. 

  • Kneed het gehakt goed zodat de toegevoegde ingrediënten goed worden verdeeld. 

  • Laat het gehaktmengsel daarna even staan. 

  • Pak de (glutenvrije) afbakbroodjes en snij bovenin een ovaal in de lengte, haal die eruit en hol het broodje verder uit. 

  • Schep het gehaktmengsel in de broodjes en duw dit voorzichtig aan. 
Uitgeholde broodjes
Broodjes met rauw gehakt
  • Wikkel de broodjes daarna in aluminiumfolie en leg ze in het airfryermandje. 

  • Stel de Cosori-airfryer in op de Airfryerstand en pas de temperatuur aan naar 200 graden en stel de tijd in op 15 minuten. 

  • Warm ondertussen de satésaus op. 

  • Wanneer de 15 minuten voorbij zijn, geeft de airfryer een signaal. Haal de broodjes uit de airfryer en de aluminiumfolie en leg ze op een bord. 

  • Doe bovenop het broodje een flinke lepel satésaus en bestrooi met gebakken uitjes. 
Broodjes in aluminiumfolie in de airfryer
Doorsnede van de gehaktbroodjes

Lekker voor bij de lunch!

Dit recept is bereid in de Cosori Dual Blaze

Laden...