Recept voor
3-4 broodjes
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
- (Glutenvrije) afbakbroodjes (ongeveer 3 – 4 stuks)
- 300 gram half-om-half-gehakt
- 2 ruime theelepels Sambal
- Zout en peper naar smaak (advies: ruim toevoegen)
- Ketjap Manis naar smaak (minimaal flinke scheut)
Voor de topping
- Satésaus
- Gebakken uitjes
Instructies
- Doe 300 gram gehakt in een schaal.
- Voeg de Sambal Manis, zout, peper en Ketjap manis toe.
- Kneed het gehakt goed zodat de toegevoegde ingrediënten goed worden verdeeld.
- Laat het gehaktmengsel daarna even staan.
- Pak de (glutenvrije) afbakbroodjes en snij bovenin een ovaal in de lengte, haal die eruit en hol het broodje verder uit.
- Schep het gehaktmengsel in de broodjes en duw dit voorzichtig aan.
- Wikkel de broodjes daarna in aluminiumfolie en leg ze in het airfryermandje.
- Stel de Cosori-airfryer in op de Airfryerstand en pas de temperatuur aan naar 200 graden en stel de tijd in op 15 minuten.
- Warm ondertussen de satésaus op.
- Wanneer de 15 minuten voorbij zijn, geeft de airfryer een signaal. Haal de broodjes uit de airfryer en de aluminiumfolie en leg ze op een bord.
- Doe bovenop het broodje een flinke lepel satésaus en bestrooi met gebakken uitjes.