Voeg de suiker, olie en eieren toe aan een mengkom en mix met een electrische mixer op de hoogste stand voor 5 minuten.
Voeg twee eetlepels yoghurt of kwark toe aan het beslag en mix even door.
Zeef de bloem boven het mengsel en mix op de laagste stand tot alle bloem is opgenomen. Mix niet langer.
Spatel de zijkanten van de kom rustig door het beslag tot alles goed opgenomen is. Niet overmixen.
Voeg één eetlepel bloem of maïzena toe aan de pure chocolade toe en roer even door. Dit voorkomt dat de chocolade tijdens het bakken naar de bodem van de cake zakt.
Voeg de chocolade toe aan het beslag en spatel dit rustig door het beslag.
Leg een bakpapier bakje in het mandje van de Airfryer en spatel het beslag in de vorm.
Meng de tweede eetlepel maïzena of bloem met de kersen. Leg de kersen in rijtjes verdeeld over het beslag. Laat ongeveer een centimeter ruimte tussen elke kers.
Bestrooi eventueel met amandelschaafsel.
Schuif het mandje in de Airfryer en druk op het programma ‘Bake’. Stel de tijd in op 25 minuten en druk op de ‘start’-knop.
Controleer of de cake na 20 – 25 minuten gaar is door er een prikker in te steken. De cake is gaar wanneer de prikker schoon uit de cake komt.
Laat de cake even afkoelen en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Geniet van de cake met bijvoorbeeld een kopje thee of koffie.
Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze, met behulp van de bakpapier bakjes uit de accessoire set