Recept voor
8-10 balletjes
Voorbereidingstijd
15 minuten + 30 minuten in de koelkast
Bereidingstijd
12 minuten
Benodigdheden
- 1 kipfilet van circa 250 gram
- 1 zoete ui
- 2 tenen knoflook
- 50 gram geraspte belegen kaas (het liefste vers geraspt)
- +/- 50 gram ongebakken (stok)brood
- 1 theelepel zout
- Halve theelepel peper
- +/- 10 blaadjes salie
- +/- 3 takjes tijm
- 1 theelepel baking soda
- Kleine scheut zonnebloemolie
Om te serveren
- Barbecuesaus of jouw favoriete dipsaus
Instructies
- Snijd de ui en kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn zodat je een soort plakkering ‘gehakt’ krijgt.
Tip: Is het mengsel echt TE plakkerig, voeg dan nog een beetje ongebakken verkruimeld afbakbrood toe. - Gebruik een ijsschep om makkelijke gelijke ballen te draaien.
Heb je deze niet? Verdeel het mengsel dan zelf in 8 à 10 balletjes. - Laat de balletjes ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
- Spray wat bakolie over de balletjes of gebruik een kwastje om ze lichtjes in de smeren met olijfolie.
- Zet de Cosori Airfryer op de ‘Chicken’ stand, en zet de timer op 12 minuten (voorverwarmen is niet nodig)
- Na 8 minuten keer je de ballen om wanneer nodig en bak je ze nog voor 4 minuten.
- Wanneer het programma is afgelopen serveer je de balletjes lekker met jouw favoriete saus.