Kipnuggetballetjes

Super lekker als hapje, in een stokbroodje of gewoon bij het avondeten.

Recept voor 
8-10 balletjes

Voorbereidingstijd 
15 minuten + 30 minuten in de koelkast

Bereidingstijd 
12 minuten

Benodigdheden

  • 1 kipfilet van circa 250 gram
  • 1 zoete ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram geraspte belegen kaas (het liefste vers geraspt)
  • +/- 50 gram ongebakken (stok)brood
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • +/- 10 blaadjes salie
  • +/- 3 takjes tijm
  • 1 theelepel baking soda
  • Kleine scheut zonnebloemolie

Om te serveren

  • Barbecuesaus of jouw favoriete dipsaus 

Instructies

  • Snijd de ui en kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.  

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn zodat je een soort plakkering ‘gehakt’ krijgt.
    Tip: Is het mengsel echt TE plakkerig, voeg dan nog een beetje ongebakken verkruimeld  afbakbrood toe.  

  • Gebruik een ijsschep om makkelijke gelijke ballen te draaien.
    Heb je deze niet? Verdeel het mengsel dan zelf in 8 à 10 balletjes.  

  • Laat de balletjes ongeveer een half uur rusten in de koelkast. 
  • Spray wat bakolie over de balletjes of gebruik een kwastje om ze lichtjes in de smeren met olijfolie. 

  • Zet de Cosori Airfryer op de ‘Chicken’ stand, en zet de timer op 12 minuten (voorverwarmen is niet nodig)
  • Na 8 minuten keer je de ballen om wanneer nodig en bak je ze nog voor 4 minuten. 

  • Wanneer het programma is afgelopen serveer je de balletjes lekker met jouw favoriete saus. 

Geniet ervan!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze.

Laden...