Kiprollade

Maak zelf een kiprollade in jouw airfryer

Recept voor 
3-4 porties 

Voorbereidingstijd 
20 minuten + 4 uur in de koelkast 

Bereidingstijd 
50 minuten 

Benodigdheden

  • 120 g ongezouten roomboter 
  • 15 g verse Italiaanse kruidenmix 
  • 3 tenen verse knoflook 
  • 1 citroen 
  • 2 el grove dijonmosterd  
  • 1,5 el honing 
  • 600 g kipfilet 
  • Zout en peper (naar smaak) 
Ingrediënten kiprollade

Instructies

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Pluk en ris de blaadjes van de takjes oregano, rozemarijn en tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd fijn. Rasp de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de kruiden, knoflook, het citroenrasp, de mosterd, honing en 1/3e van de zachte boter. Breng op smaak met peper. 

  • Snijd de kipfilets voorzichtig aan de zijkant in, totdat je ze kunt openvouwen als een boek. Leg een opengevouwen kipfilet op een snijplank, leg er een stuk vershoudfolie op en sla het vlees met een zwaar voorwerp (zoals een koekenpan) tot een dikte van ca. een ½ cm. Herhaal met de andere kipfilets. 

  • Leg een stuk vershoudfolie op het werkblad groot genoeg om de rollade straks in te rollen.
    Verdeel de opengevouwen platgeslagen kipfilets naast elkaar in een rechthoek van ca. 18 x 32 cm op de folie. Laat de filets aansluiten, maar probeer ze niet te veel te laten overlappen. Breng de kip op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de kruidenvulling erover. 
Ingrediënten binnenkant rollade
Het vullen van de kipfilet
Platte kipfilet
Kipfilet rollen
  • Rol de rollade zo strak mogelijk op met behulp van de folie. Draai de zijkanten van de folie strak aan (als een toffee), zodat de rollade helemaal verpakt is. Leg de rollade minimaal 4 uur, maar liever 1 nacht (8 uur), in de koelkast om op te stijven. 

  • Verwijder voorzichtig de vershoudfolie. Leg 5 stukken keukentouw van 25 cm op gelijke afstand van elkaar voorzichtig onder de rollade. Begin met het stuk touw in het midden en bind de uiteinden vast. Bind vervolgens de andere stukken touw vast. 

  • Leg de rollade met de naadkant naar boven in de airfryer. Verdeel de rest van de boter er in kleine vlokken over- en omheen. Braad de rollade in de airfryer ca. 50 minuten gaar op 150 graden op de airfryerstand. 

  • Keer na 15 min. en na 30 min. om. Bedruip na het omkeren met het braadvocht. Steek een keukenthermometer tot in het midden van de rollade. De rollade is gaar bij een kerntemperatuur van ca. 70 °C. Snijd de rollade in plakken en schep vlak voor serveren het braadvocht uit de airfryer erover. 
De kiprollade in de airfryer
De bereide rollade met de Cosori Dual Blaze

Lekker met wat groenten en zoete aardappel ernaast. Eet smakelijk!

Dit recept is bereid in de Cosori Dual Blaze

Laden...