Koekjes met Bueno vulling

Super lekkere soft baked cookies met een vulling van Kinder Bueno pasta

Recept voor 
6 koekjes

Voorbereidingstijd 
20 minuten + 30 minuten in de vriezer

Bereidingstijd 
14 minuten

benodigdheden

  • 170 gram bloem 
  • 8 gram maïzena 
  • 1.5 theelepel bakpoeder 
  • 1 ei (op kamertemperatuur) 
  • 75 gram bruine basterd suiker 
  • 50 gram witte suiker 
  • snuf zout 
  • 1 theelepel vanille extract 
  • 120 gram roomboter (op kamertemperatuur) 
  • 6 flinke eetlepels bueno pasta 
  • 50 gram bakvaste chocoladedruppels

Instructies

Voordat je begint: 
Vries 6 eetlepels van de kinder Bueno pasta in, zodat je deze gemakkelijk in het deeg kunt plaatsen. 

  • Meng de bloem, maïzena, het bakpoeder, de baking soda en het zout met elkaar. Zeef het mengsel minimaal 2 keer (zo voorkom je klontjes in het beslag). 

  • Klop de boter samen met de 2 soorten suiker ongeveer 5-6 minuten zodat je een luchtig mengsel krijgt. 

  • Voeg nu het ei toe. Wanneer deze goed is opgenomen voeg je de bloem toe. 
  • Roer alles om totdat de ingrediënten goed zijn opgenomen. 

  • Spatel nu de bakvaste chocoladedruppels door het deeg. 

  • Verdeel het deeg in 6 platte stukken en leg hier de bevroren stukken Bueno pasta op. 

  • Kneed de porties in balletjes en plaats ze minstens 30 minuten in de vriezer. 

  • Zet de airfryer op de "Bake" stand en laat 5 minuten voorverwarmen, zodat deze goed op temperatuur is zodra je de balletjes erin plaatst. 

  • Leg de balletjes op een bakpapiertje op de crisper plaat en plaats deze in de Dual Blaze.

  • Bak de cookies zo’n 14 min voor een chewy bite.
    Liever brosse koekjes? Kies dan voor een langer baktijd. 

Geniet lekker met een kopje thee!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze.

Laden...