Recept voor
6 koekjes
Voorbereidingstijd
20 minuten + 30 minuten in de vriezer
Bereidingstijd
14 minuten
benodigdheden
- 170 gram bloem
- 8 gram maïzena
- 1.5 theelepel bakpoeder
- 1 ei (op kamertemperatuur)
- 75 gram bruine basterd suiker
- 50 gram witte suiker
- snuf zout
- 1 theelepel vanille extract
- 120 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 6 flinke eetlepels bueno pasta
- 50 gram bakvaste chocoladedruppels
Instructies
Voordat je begint:
Vries 6 eetlepels van de kinder Bueno pasta in, zodat je deze gemakkelijk in het deeg kunt plaatsen.
- Meng de bloem, maïzena, het bakpoeder, de baking soda en het zout met elkaar. Zeef het mengsel minimaal 2 keer (zo voorkom je klontjes in het beslag).
- Klop de boter samen met de 2 soorten suiker ongeveer 5-6 minuten zodat je een luchtig mengsel krijgt.
- Voeg nu het ei toe. Wanneer deze goed is opgenomen voeg je de bloem toe.
- Roer alles om totdat de ingrediënten goed zijn opgenomen.
- Spatel nu de bakvaste chocoladedruppels door het deeg.
- Verdeel het deeg in 6 platte stukken en leg hier de bevroren stukken Bueno pasta op.
- Kneed de porties in balletjes en plaats ze minstens 30 minuten in de vriezer.
- Zet de airfryer op de "Bake" stand en laat 5 minuten voorverwarmen, zodat deze goed op temperatuur is zodra je de balletjes erin plaatst.
- Leg de balletjes op een bakpapiertje op de crisper plaat en plaats deze in de Dual Blaze.
- Bak de cookies zo’n 14 min voor een chewy bite.
Liever brosse koekjes? Kies dan voor een langer baktijd.