Krokante aubergine

met Parmezaanse kaas, geitenkaas en munt

Recept voor 
4-6 porties 

Voorbereidingstijd 
10 minuten 

Bereidingstijd 
15 minuten

Benodigdheden

  • 1 flinke aubergine 
  • 2 eieren 
  • 75 gram panko 
  • 20 gram Parmezaanse kaas (of Grana Padano) 

Voor de garnering

  • 25 gram geitenkaas 
  • 2 takjes verse munt 

Instructies

  • Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1cm dikte. 

  • Strooi de panko op een diep bord. 

  • Rasp hier 20 gram Parmezaanse kaas overheen en meng goed door elkaar. 

  • Klop in een ander diep bord twee eieren los. 
  • Haal de plakken aubergine één voor één  door het ei en vervolgens door de panko. 
    Tip: Wil je een dikkere paneerlaag? Herhaal dan deze stap nogmaals per plak. 

  • Leg de aubergine met voldoende ruimte van elkaar vandaan op de crisp plate van de airfryer.
    Het kan zijn dat je ze in twee stappen moet afbakken. 

  • Schakel de airfryer in op ‘Airfry’. Stel de temperatuur in op 200 graden voor 15 minuten. 

  • Mocht je een tweede batch klaarmaken, zet de airfryer dan op ‘Airfry’, 200 graden en 10-12 minuten. 

  • Strooi de verse munt en de geitenkaas over de aubergineplakken en serveer! 

Genieten maar!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze

Laden...