Recept voor
4-6 porties
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
- 1 flinke aubergine
- 2 eieren
- 75 gram panko
- 20 gram Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
Voor de garnering
- 25 gram geitenkaas
- 2 takjes verse munt
Instructies
- Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1cm dikte.
- Strooi de panko op een diep bord.
- Rasp hier 20 gram Parmezaanse kaas overheen en meng goed door elkaar.
- Klop in een ander diep bord twee eieren los.
- Haal de plakken aubergine één voor één door het ei en vervolgens door de panko.
Tip: Wil je een dikkere paneerlaag? Herhaal dan deze stap nogmaals per plak. - Leg de aubergine met voldoende ruimte van elkaar vandaan op de crisp plate van de airfryer.
Het kan zijn dat je ze in twee stappen moet afbakken. - Schakel de airfryer in op ‘Airfry’. Stel de temperatuur in op 200 graden voor 15 minuten.
- Mocht je een tweede batch klaarmaken, zet de airfryer dan op ‘Airfry’, 200 graden en 10-12 minuten.
- Strooi de verse munt en de geitenkaas over de aubergineplakken en serveer!