Gegrilde aubergine met snijbonen

Lekker als bijgerecht! 

Recept voor 
4 porties 

Voorbereidingstijd 
25 minuten

Bereidingstijd 
25 minuten

Benodigdheden voor de bonen

  • 200 gram snijbonen 
  • 4 teentjes knoflook 
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 1 theelepel gedroogde chilipepers 
  • een scheutje sesamolie 
  • 1 bosui, fijngehakt 

Benodigdheden voor de aubergine

  • 2 aubergines 
  • 1 eetlepel plantaardige olie 
  • Snufje zout 
  • 2 eetlepels honing 
  • 3 eetlepels mirin 
  • 2 eetlepels miso  
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes (voor garnering)

Instructies

  • Snijd de bosui en doe deze in een kom. Zet deze opzij. 

  • Meng in een klein kommetje de sojasaus, fijngesneden knoflook, de helft van de bosui en gedroogde chilipepers. Voeg sesamolie naar smaak toe. 

  • Meng de bonen door dit mengel en zet opzij. 

  • Snijd de aubergines in plakken en snij in elke plak een (ondiep) kruis. 

  • Besprenkel de ingesneden kant van de aubergines met plantaardige olie en bestrooi met een beetje zout. 

  • Leg de aubergines met de ingesneden kant omhoog in de airfryer en grill ze 15 minuten.
  • Meng in een klein kommetje de mirin, miso, honing en sojasaus tot een gladde saus. Pas de verhoudingen eventueel aan naar smaak. 

  • Bestrijk de ingesneden kant van de gegrilde aubergines royaal met de misosaus. 

  • Plaats de aubergines in Zone 1 met de ingesneden kant omhoog.
    Plaats de gekruide bonen in Zone 2. 

  • Selecteer GrandZone en de Grill-functie, stel de timer in op 10 minuten en druk op Start/Pauze. 

  • Wanneer de bonen en miso-aubergines gaar zijn,  garneer je de aubergines met de fijngehakte bosui en geroosterde sesamzaadjes. 

Serveer warm en geniet!

Dit recept is gemaakt in de Cosori TwinFry

Laden...