Recept voor
2 porties
Voorbereidingstijd
5-10 minuten
Bereidingstijd
12 minuten
Benodigdheden
- 2 burger broodjes
- 2 kipfilets
- 2 eieren
- 200g Proteïne chips of cornflakes
- 2 tl paprika poeder
- 2 tl kippenkruiden
- 1 el olijfolie
Voor de saus
- 3 eetlepels mayonaise (60% minder vet)
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing/agave siroop
Instructies
- Snijd de kipfilets in 2 en voeg de kruiden toe.
- Kluts en klop de eieren.
- Neem de chips/cornflakes en plet deze met een lepel in een afgesloten zak.
- Dep de kipfilet in het ei en als tweede in de chips/cornflakes.
- Giet wat olijfolie over de kip en plaats deze op de crisp plaat in de airfryer.
- Stel de airfryer in op 180 graden en laat de filets bakken voor 12 minuten.
- Toast tijdens het bakken de broodjes en maak de saus.
- Meng de 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel honing goed door elkaar.
- Wanneer de broodjes klaar zijn smeer je de saus erover en legt er vervolgens wat sla op.
- Als de kip goed gebakken is leg je ze op het broodje en voeg je jouw favoriete toppings toe.
Bekijk de video van dit recept hier!