Krokante kipburgers

Lekker met jouw favoriete toppings

Recept voor 
2 porties 

Voorbereidingstijd 
5-10 minuten 

Bereidingstijd 
12 minuten 

Benodigdheden

  • 2 burger broodjes 
  • 2 kipfilets
  • 2 eieren 
  • 200g Proteïne chips of cornflakes 
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl kippenkruiden
  • 1 el olijfolie 

Voor de saus

  • 3 eetlepels mayonaise (60% minder vet) 
  • 1 eetlepel mosterd 
  • 1 eetlepel honing/agave siroop 

Instructies

  • Snijd de kipfilets in 2 en voeg de kruiden toe. 

  • Kluts en klop de eieren. 

  • Neem de chips/cornflakes en plet deze met een lepel in een afgesloten zak. 

  • Dep de kipfilet in het ei en als tweede in de chips/cornflakes. 
  • Giet wat olijfolie over de kip en plaats deze op de crisp plaat in de airfryer. 

  • Stel de airfryer in op 180 graden en laat de filets bakken voor 12 minuten. 
  • Toast tijdens het bakken de broodjes en maak de saus. 

  • Meng de 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel honing goed door elkaar. 

  • Wanneer de broodjes klaar zijn smeer je de saus erover en legt er vervolgens wat sla op. 

  • Als de kip goed gebakken is leg je ze op het broodje en voeg je jouw favoriete toppings toe. 

Bekijk de video van dit recept hier! 

Tip: Neem er wat zoete aardappelfriet bij voor een compleet diner.

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze.

Laden...