rasp van 1 citroen of een theelepel kant-en-klare citroenrasp
250 – 300 gram bramenjam (of jam naar keuze)
Cosori cake pan
boter om Cake Pan in te vetten en stukje bakpapier
Instructies
Meng de suiker, zout, olie, ei, eidooier en citroenrasp samen in een grote kom. Roer alles goed door met een vork.
Voeg ongeveer de helft van de bloem toe en meng deze er goed door.
Voeg het bakpoeder toe aan het deeg.
Strooi wat bloem op een schone werkbank of aanrecht en kneed het bloem beetje bij beetje door het deeg tot het niet meer plakt.
Beboter de Cake Pan en leg een velletje (rond uitgeknipt) bakpapier op de bodem van de vorm.
Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en maak hier bolletjes van.
Rol het eerste bolletje deeg uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm en 4 mm dikte. Leg dit in de bakvorm en duw de rand van de deegcirkel omhoog tegen de rand van de bakvorm.
Prik met een vork wat gaten in de deegcirkel en verdeel twee eetlepels jam over het deeg.
Rol de volgende bol deeg uit tot een cirkel van 4mm en prik gaten in de cirkel. Leg de cirkel in de bakvorm en verdeel weer 2 eetlepels jam hierover. Herhaal met de derde deegbol.
Wees tenslotte creatief met de laatste deegbol. Je kunt deze uitrollen en in stroken snijden en over de taart leggen (net als bij appeltaart) of gebruik een koekjesuitsteker met een leuke vorm en bedek de taart.
Zet de taart in het mandje van de Airfryer. Zet de Airfryer aan op stand ‘Bake’ en verstel de tijd naar 30 min. Druk op de ‘start’-knop.
Laat de taart afkoelen en haal deze voorzichtig uit de vorm.
Bestrooi de taart met wat poedersuiker en geniet ervan!
Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze, met behulp van de Cosori accessoire set