Mini appeltaartje

Lekker met bosbessen!

Recept voor 
2-4 porties (15cm taartje)

Voorbereidingstijd 
10 minuten

Bereidingstijd 
25 minuten

Benodigdheden voor het deeg

  • 175 gr. zelfrijzend bakmeel

  • 75 gr. boter
  • 1 ei

  • 50 gr. Kristalsuiker
  • 16 gr. vanille suiker
  • snufje zout
 

Benodigdheden voor de vulling

  • 2 grote (rode) appels
  • Handje bosbessen 
  • 2 tl. kaneel

  • 20 gr. kristalsuiker 

Instructies

  • Vet een 15 cm springvorm in met boter en een beetje bloem. 

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed dit tot een mooi egaal deeg.


  • Gebruik de helft van dit deeg voor de bodem en de randen. Bewaar de rest om de taart mee af te toppen.


  • Verwarm de TurboBlaze voor op 165 graden
  • Schil de appels en snijd deze in blokjes. 

  • Was de blauwe bessen en doe deze samen met de appelpartjes in een beslagkom. Meng dit met de kaneel en kristalsuiker. Giet het fruit in de springvorm.


  • Rol slierten van het overige deeg, maak ze plat en decoreer de bovenzijde van de taart hiermee.


  • Bak de appeltaart af in de voorverwarmde airfryer: 25 minuten op 165 graden

Bekijk de video van dit recept hier!

Tea time!

Dit recept is bereid in de Cosori TurboBlaze

Laden...