Voorbereidingstijd 20 minuten + 20 minuten in de koelkast
Bereidingstijd 8 minuten
Benodigdheden
340 gram kersen, ontpit (bevroren of vers)
1 eetlepel citroensap
60 gram kristalsuiker
Een snufje zeezout
1 eetlepel maïzena
1/2 theelepel amandelextract
2 vellen bladerdeeg van 23 x 30cm
1 ei, losgeklopt
Voor het glazuur
120 gram poedersuiker
1 eetlepel volle melk
1/2 theelepel vanille-extract
Instructies
Combineer de kersen, het citroensap, de suiker en het zout in een steelpan op middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat 5 minuten sudderen. Plet de kersen met een vork wanneer ze zacht zijn.
Doe de maïzena in een kleine kom. Voeg 3 eetlepels van het kersenvocht uit de pan toe en meng tot er geen klontjes meer zijn.
Giet het maïzenamengsel in de steelpan en roer. Wanneer het mengsel dikker wordt, haal het dan van het vuur en roer het amandelextract erdoor.
Zet het mengsel in de koelkast en laat het afkoelen.
Rol elk vel bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een rechthoek van 23 x 30 cm. Gebruik een ronde uitsteker van ongeveer 7cm en druk cirkels uit het bladerdeeg.
Plaats deze cirkels op een stuk bakpapier, zo kun je ze later makkelijk optillen.
Schep ongeveer 2 theelepels kersenvulling op de ene helft van de cirkels. Bestrijk de randen met wat van het losgeklopte ei en plaats de resterende bladerdeegcirkels erop om te sluiten. Druk de randen aan met een vork om te verzegelen. Zet de gebakjes 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de airfryer voor op 175°C.
Haal na 20 minuten de gebakjes uit de koelkast en snijd een inkeping van 2,5 cm in de bovenkant. Bestrijk de bovenkant met meer van het losgeklopte ei.
Plaats de kersen gebakjes in de voorverwarmde airfryer.
Stel de tijd in op 8 minuten en schakel de airfryer in.
Haal de pasteitjes eruit wanneer ze goudbruin zijn en laat ze volledig afkoelen op een rek of rooster.
Klop de ingrediënten voor het glazuur samen in een kleine kom tot een glad mengsel en glaceer dan de afgekoelde gebakjes.
Serveer de pasteitjes wanneer het glazuur is uitgehard.