Muhammara Dip

Lekker op brood, over groenten of als dipsaus

Recept voor

4 personen

Voorbereidingstijd

5 minuten

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • 4 rode puntpaprika’s (in totaal ca. 300 gram), gegrild en ontveld 
  • 1 teen knoflook
  • 60 gram walnoten (ongezouten) 
  • 1 eetlepel tomatenpuree 
  • 2 theelepels komijn 
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop (of 1 eetlepel citroensap als je geen siroop hebt) 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • Peper en zout naar smaak 

Instructies

  • Grill de rode puntpaprika’s in de Cosori airfryer op de Air Fry stand op 200 graden gedurende 20 minuten. 

  • Verwijder daarna voorzichtig de schil en pitjes 
  • Doe de gegrilde paprika’s samen met knoflook, walnoten, tomatenpuree, komijn, granaatappelsiroop (of citroensap), olijfolie, peper en zout in een keukenmachine of blender. 
  • Mix alles tot een gladde massa.  

  • Proef en voeg indien nodig meer peper, zout of citroensap toe naar smaak. 

  • Serveer de muhammara met brood, groenten of als dipsaus. Geniet ervan! 

Bekijk de video van dit recept hier: 

Laden...