Recept voor
4 personen
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- 4 rode puntpaprika’s (in totaal ca. 300 gram), gegrild en ontveld
- 1 teen knoflook
- 60 gram walnoten (ongezouten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels komijn
- 1 eetlepel granaatappelsiroop (of 1 eetlepel citroensap als je geen siroop hebt)
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Grill de rode puntpaprika’s in de Cosori airfryer op de Air Fry stand op 200 graden gedurende 20 minuten.
- Verwijder daarna voorzichtig de schil en pitjes
- Doe de gegrilde paprika’s samen met knoflook, walnoten, tomatenpuree, komijn, granaatappelsiroop (of citroensap), olijfolie, peper en zout in een keukenmachine of blender.
- Mix alles tot een gladde massa.
- Proef en voeg indien nodig meer peper, zout of citroensap toe naar smaak.
- Serveer de muhammara met brood, groenten of als dipsaus. Geniet ervan!
Bekijk de video van dit recept hier: