Portobello frietjes

Een verrassend bijgerecht

Recept voor 
1-2 porties 

Voorbereidingstijd 
35 minuten 

Bereidingstijd 
10 minuten 

Benodigdheden

  • 4 portobello paddenstoelen (zonder steel) 
  • 30 gram bloem 
  • 2 eieren, geklopt 
  • 100 gram panko paneermeel 
  • 60 ml melk naar keuze  
  • 100 gram Italiaanse paneermeel 
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt 
  • ½ theelepel zout  
  • Olie (spray) 

Om te serveren

  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt, voor garnering 
  • Dressing naar keuze. 

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200°C. 

  • Snijd de paddenstoelen in repen van ongeveer een halve cm. 

  • Zet de volgende kommen klaar: 
    - Een kom met bloem 
    - Een kom met de geklopte eieren
    - Een kom met de panko, het Italiaanse paneermeel, de Parmezaanse kaas en het zout. 

  • Haal elke paddenstoelenreep door de bloem, daarna door de geklopte eieren, en ten slotte door het paneermeelmengsel, waarbij je na elke stap het overtollige eraf schudt. 
  • Leg de gepaneerde paddenstoelen-strips in de voorverwarmde airfryer mand en spray ze in met olie.  

  • Stel de airfryer in op 200°C en de tijd op 7 minuten, en druk op Start/Pauze.  

  • Draai de paddenstoelen halverwege de kooktijd om en spray ze opnieuw in met olie.  

  • Haal de paddenstoelen frietjes eruit wanneer ze klaar zijn. Herhaal het kookproces met de resterende paddenstoelenrepen. 

  • Breng op smaak met zout en garneer met gehakte peterselie, serveer vervolgens met een frisse dressing naar keuze. 

Weer eens iets anders dan patatjes! Geniet ervan

Dit recept is gemaakt in de Cosori XL airfryer

Laden...