2 eetlepels verse peterselie, gehakt, voor garnering
Dressing naar keuze.
Instructies
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Snijd de paddenstoelen in repen van ongeveer een halve cm.
Zet de volgende kommen klaar: - Een kom met bloem - Een kom met de geklopte eieren - Een kom met de panko, het Italiaanse paneermeel, de Parmezaanse kaas en het zout.
Haal elke paddenstoelenreep door de bloem, daarna door de geklopte eieren, en ten slotte door het paneermeelmengsel, waarbij je na elke stap het overtollige eraf schudt.
Leg de gepaneerde paddenstoelen-strips in de voorverwarmde airfryer mand en spray ze in met olie.
Stel de airfryer in op 200°C en de tijd op 7 minuten, en druk op Start/Pauze.
Draai de paddenstoelen halverwege de kooktijd om en spray ze opnieuw in met olie.
Haal de paddenstoelen frietjes eruit wanneer ze klaar zijn. Herhaal het kookproces met de resterende paddenstoelenrepen.
Breng op smaak met zout en garneer met gehakte peterselie, serveer vervolgens met een frisse dressing naar keuze.