Pulled Pork met barbecuesaus

Lekker op een broodje! 

Recept voor 
3-4 porties

Voorbereidingstijd 
15 minuten 

Bereidingstijd 
30 minuten 

Benodigdheden voor de pulled pork

  • 1.1 kg procureur
  • 30 gram zout
  • 10 gram gemalen zwarte peper
  • 120 ml water 

Voor de barbecuesaus

  • 1 tl fijn gesneden of geperste knoflook 
  • 410 gram ketchup 
  • 2 el appelazijn 
  • 120 ml water 
  • 1 el Worcestershire sauce 
  • 2 tl paprikapoeder 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 1 tl tabasco 
  • ¼ tl gemalen cayenne peper 
  • 2 el citroensap 
  • 55 gram bruine suiker  
  • 85 gram honing 

Instructies

  • Snij overtollig vet van het varkensvlees en snij dit in 4-5 stukken van gelijke grootte. 

  • Kruid het vlees met het zout en de zwarte peper en zet de stukken vlees voor nu opzij. 

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine sauspan en breng dit langzaam aan de kook.  

  • Laat de saus 5 minuten doorkoken en haal van het vuur.  

  • Houd ongeveer 600ml van de saus apart voor later. 

  • Meng ongeveer 120ml van de saus met 120ml water en voeg dit toe aan jouw stukken vlees. Meng goed door. 

  • Plaats de stukken vlees direct in de mand van jouw airfryer, dus zonder crisp plaat
  • Kies de "Roast" functie en stel de temperatuur in op 170°C en de tijd op 30 minuten. Schakel de airfryer in. 

  • Wanneer het programma is afgelopen, verwijder je de stukken vlees uit de airfryer. 

  • Plaats het vlees op een grote schaal en laat 10 minuten rusten. 

  • Haal het vlees uit elkaar met behulp van twee vorken. Zorg ervoor dat je mooie dunne stukjes krijgt. 

  • Voeg 235ml van de bewaarde saus toe aan het vlees en meng alles goed door elkaar. 

Serveer deze pulled pork lekker op een broodje, met mais of een coleslaw en natuurlijk de overgebleven zelfgemaakte saus. Enjoy!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze

Laden...