Recept voor
3-4 porties
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden voor de pulled pork
- 1.1 kg procureur
- 30 gram zout
- 10 gram gemalen zwarte peper
- 120 ml water
Voor de barbecuesaus
- 1 tl fijn gesneden of geperste knoflook
- 410 gram ketchup
- 2 el appelazijn
- 120 ml water
- 1 el Worcestershire sauce
- 2 tl paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl tabasco
- ¼ tl gemalen cayenne peper
- 2 el citroensap
- 55 gram bruine suiker
- 85 gram honing
Instructies
- Snij overtollig vet van het varkensvlees en snij dit in 4-5 stukken van gelijke grootte.
- Kruid het vlees met het zout en de zwarte peper en zet de stukken vlees voor nu opzij.
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine sauspan en breng dit langzaam aan de kook.
- Laat de saus 5 minuten doorkoken en haal van het vuur.
- Houd ongeveer 600ml van de saus apart voor later.
- Meng ongeveer 120ml van de saus met 120ml water en voeg dit toe aan jouw stukken vlees. Meng goed door.
- Plaats de stukken vlees direct in de mand van jouw airfryer, dus zonder crisp plaat
- Kies de "Roast" functie en stel de temperatuur in op 170°C en de tijd op 30 minuten. Schakel de airfryer in.
- Wanneer het programma is afgelopen, verwijder je de stukken vlees uit de airfryer.
- Plaats het vlees op een grote schaal en laat 10 minuten rusten.
- Haal het vlees uit elkaar met behulp van twee vorken. Zorg ervoor dat je mooie dunne stukjes krijgt.
- Voeg 235ml van de bewaarde saus toe aan het vlees en meng alles goed door elkaar.