Salade met krokante kikkererwten

Gezond en binnen een handomdraai op tafel!

Recept voor 
4 porties 

Voorbereidingstijd 
15 minuten 

Bereidingstijd 
12 minuten

Benodigdheden voor de kikkererwten

  • Eén blik kikkererwten van 425 gram, uitgelekt, afgespoeld en droog gedept 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • ½ theelepel koosjer zout 
  • ¼ theelepel zwarte peper 
  • ¼ theelepel knoflookpoeder 
  • ¼ theelepel paprikapoeder 
  • ¼ theelepel komijn 
  • ¼ theelepel koriander 
  • ⅛ theelepel cayennepeper  

Voor de salade

  • 1 grote krop boerenkool 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 60ml citroensap 

Voor de dressing

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt 
  • 80ml tahini 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 eetlepel ahornsiroop 
  • 1 eetlepel heet water 
  • ½ theelepel zout 
  • ¼ theelepel zwarte peper 

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor. 

  • Meng alle ingrediënten voor de kikkererwten in een kom en meng goed. 

  • Giet de kikkererwten in de voorverwarmde airfryer. 

  • Stel de temperatuur in op 200°C en de tijd op 12 minuten en schakel de airfryer in. 

  • Schud de kikkererwten halverwege het programma. 
    (De Shake reminder zal je laten weten wanneer het zo ver is!). 

  • Haal de kikkererwten uit de airfryer wanneer ze goudbruin en knapperig zijn. 
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en klop tot een gladde massa. Mocht de dressing te dik zijn, voeg dan beetje bij beetje wat heet water toe. 

  • Snijd de boerenkoolbladeren in reepjes.  

  • Plaats de boerenkool in een grote mengkom. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng de boerenkool met je handen. Zo worden de reepjes zachter en minder bitter. 

  • Voeg dressing toe naar je eigen voorkeur en meng de salade goed door. 

  • Voeg de de knapperige kikkererwten toe en serveer.

Gezond, lekker en natuurlijk gemakkelijk te varieren met je eigen favoriete salade toppings!

Dit recept is gemaakt in de Cosori XL airfryer

Laden...