Tacos met varkensvlees

Een snel en gemakkelijk diner

Recept voor 
4 porties 

Voorbereidingstijd 
10 minuten + 30 minuten marineren 

Bereidingstijd 
20 minuten 

Benodigdheden

Voor het vlees

  • 500 g varkensvlees (lapjes) 
  • 2 eetlepels chipotlepasta (voor een pittige smaak)
  • 1 theelepel komijnpoeder 
  • sap van 1 citroen 
  • sap van 1 sinaasappel 
  • 1/2 theelepel peper 
  • 1 theelepel zout 
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder 

Wraps naar keuze

Benodigdheden voor de salsa en avocadomayo

Voor de salsa

  • 2 maïskolven 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden 
  • 4 eetlepels fijngehakte koriander  
  • sap van 1 citroen 
  • 1 verse chilipeper, in blokjes  
  • 1 rode ui, gesnipperd  

Voor de avocado mayo

  • 2 avocado’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels mayonaise 

Instructies

  • Doe de varkenslapjes in een kom en voeg de chipotlepasta, komijnpoeder, het citroensap, sinaasappelsap, zout, peper en gerookt paprikapoeder toe.
    Meng goed zodat het vlees overal gelijkmatig bedekt is. 

  • Laat minstens 30 minuten marineren, of een hele nacht voor extra smaak. 

  • Selecteer Zone 1 en de Grill-functie in de GrandZone, stel de temperatuur in op 240°C en de tijd op 5 minuten, en druk op Start/Pauze om voor te verwarmen. 

  • Grill de gemarineerde varkenslapjes ongeveer 5 minuten per kant, of tot ze gaar en mooi gegrild zijn. Haal ze uit de airfryer en laat enkele minuten rusten voordat je ze in plakjes snijdt.
  • Bestrijk de maïskolven met olijfolie en grill ze op 240°C tot ze aan alle kanten mooi geroosterd zijn. Laat de maïs een beetje afkoelen en snijd daarna met een mes de korrels van de kolven. 

  • Doe de gegrilde maïskorrels in een kom en voeg de tomaat, rode ui, fijngehakte koriander, gesneden verse chilipeper en het citroensap toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  • Prak in een aparte kom de avocado’s tot een gladde massa. Voeg hierna de mayonaise, olijfolie, citroensap, zout en peper toe. 

  • Meng alles goed tot een romig en egaal mengsel. 

  • Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan tot ze warm en licht geroosterd zijn. 

  • Smeer op elke tortilla een lepel avocado-mayonaise en beleg ze met de plakjes gegrild varkensvlees. 

  • Schep de gegrilde maïs salsa over het vlees.

Serveer de taco’s direct, eventueel met extra salsa en avocado-mayonaise erbij

Dit recept is bereid in de Cosori Twin Fry

Laden...