Truffelrisotto

Een verrassend airfryer recept voor het diner! 

Recept voor 
4 personen 

Voorbereidingstijd 
5 minuten 

Bereidingstijd 
30 minuten 

Benodigdheden

  • 300gr risottorijst 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1L groente bouillon 
  • 300 gr gemengde gesneden champignons 
  • 4 plakken parmaham 
  • 80 gr parmezaanse kaas 
  • 3 el truffel tapenade 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout  
Ingrediënten risotto

Instructies

  • Begin met het roosteren van de ham in de airfryer. 
    Leg deze in de airfryer en bak deze 6 minuten op 205 graden op de "Airfry" stand. 

  • Snipper ondertussen de ui en de knoflook. 

  • Zodra de ham klaar is haal je deze eruit en laat je deze uitlekken op wat keukenpapier. 

  • Bak de ui en knoflook met een paar druppels olijfolie in de airfryer 2-3 minuten op 180 graden of totdat de ui glazig is. 

  • Voeg hierna de gesneden champignons toe en bak deze even mee. 
Parmaham in de airfryer
  • Voeg hierna de risotto rijst en de bouillon toe. 

  • Controleer na 20 minuten of de rijst gaar is en of er nog genoeg vocht in de airfryer zit. 
    Voeg wanneer nodig nog wat vocht toe en blijf herhalen waar nodig. 

  • Is de rijst gaar, roer dan de helft van de kaas en de truffel tapenade erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 

  • Schep de risotto op het bord, strooi er nog wat kaas over en garneer met de krokante ham. 
Risotto met boullion in de Cosori Dual Blaze
Truffelrisotto in de airfryer

Enjoy!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze

Laden...