Vega "Big Mac" rolls

Geïnspireerd door de welbekende burger

Recept voor 
6 rolls

Voorbereidingstijd 
10 minuten

Bereidingstijd 
14 minuten 

Benodigdheden 

  • 6 wraps
  • 300 g vega gehakt
  • 1/2 witte ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel mosterd 
  • 1 eetlepel ketchup
  • Flinke snuf zout
  • Flinke snuf peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels water
  • 6 plakken vegan cheddar kaas

Voor de dipsaus

  • 100 g mayonaise
  • 30 g ketchup
  • 30 g mosterd
  • 2 eetlepels fijngesneden augurken
  • 1/2 witte ui, fijngesneden
  • 1/2 theelepel uipoeder

Instructies

  • Meng in een grote kom het gehakt met de ui, mosterd, ketchup, peper en zout. Kneed alles kort door elkaar. 

  • Roer in een klein kommetje de bloem met het water tot een egaal mengsel. 

  • Pak je wraps erbij, verdeel 1/6 van het gehakt in een rolletje over het midden van je wrap, leg er een plakje cheddar bovenop. 

  • Smeer de bovenkant in met een beetje van het bloem/water mengsel, dit zorgt ervoor dat je wrap dicht blijft. 
  • Rol je wrap strak op, druk even aan. Doe dit totdat alle wraps en het gehakt op is. 

  • Smeer je wraps in met een beetje olie, verdeel er wat sesamzaadjes over en leg op de crisp plaat van de airfryer. 

  • Bak af in 14 minuten op 200 °C en de 'Airfryer' stand. 

  • Maak ondertussen je dipsaus door alle ingrediënten hiervoor te mengen. 

  • Serveer de rolls warm met de dipsaus en wat ijsbergsla. 

Bekijk de video van dit recept hier

Geniet van jouw vega "Big Mac" rolls

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze airfryer

Laden...