Recept voor
6 porties
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
12 minuten
Benodigdheden
- 340 gram vegan gehakt naar keuze
- ½ middelgrote sjalot
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zwarte peper
- ½ tl zout
- ½ tl droge mosterd
- Een snufje cayennepeper
- Een snufje gerookt paprikapoeder
- 15 gram verse peterselie
- ½ tl Worcestershiresaus (veganistisch)
- 40 gram amandelmeel
- Oliespray
- 60 ml vegan BBQ-saus
Voor het serveren
- Versgesneden bieslook
- Extra vegan BBQ saus
Instructies
- Hak de peterselie en de halve sjalot goed fijn.
- Meng het "rundergehakt" met de sjalot, de Worcestershiresaus, de kruiden en het amendelmeel in een grote kom tot het goed gemengd is.
- Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van.
- Laat de balletjes minstens 10 minuten in de koelkast staan.
- Plaats de gehaktballen rechtstreeks in het mandje van de Cosori Dual Blaze, zonder de crispplaat.
- Spuit de gehaktballetjes in met oliespray.
- Selecteer de functie ‘Air Fry’, en stel de temperatuur in op 200 ° C voor 12 minuten.
- Start het programma.
- Wanneer het programma is afgelopen, haal je de balletjes uit de airfryer. Bewaar deze even apart.
- Verwarm de BBQ-saus in een middelgrote pan tot deze suddert en voeg dan de gehaktballen toe.
- Roer de gehaktballen goed door de saus, zodat ze allemaal bedekt zijn.
- Haal de pan van de vuur, garneer de balletjes met bieslook en eventueel wat extra saus en dien ze lekker warm op.