Vegan "gehakt"balletjes

Met barbecuesaus


Recept voor

6 porties 

Voorbereidingstijd

15 minuten 

Bereidingstijd

12 minuten

Benodigdheden

  • 340 gram vegan gehakt naar keuze 
  • ½ middelgrote sjalot 
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl zout
  • ½ tl droge mosterd
  • Een snufje cayennepeper
  • Een snufje gerookt paprikapoeder 
  • 15 gram verse peterselie
  • ½ tl Worcestershiresaus (veganistisch) 
  • 40 gram amandelmeel
  • Oliespray
  • 60 ml vegan BBQ-saus

Voor het serveren

  • Versgesneden bieslook
  • Extra vegan BBQ saus

Instructies

  • Hak de peterselie en de halve sjalot goed fijn. 

  • Meng het "rundergehakt" met de sjalot, de Worcestershiresaus, de kruiden en het amendelmeel in een grote kom tot het goed gemengd is. 

  • Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van. 

  • Laat de balletjes minstens 10 minuten in de koelkast staan.
  • Plaats de gehaktballen rechtstreeks in het mandje van de Cosori Dual Blaze, zonder de crispplaat. 

  • Spuit de gehaktballetjes in met oliespray. 

  • Selecteer de functie ‘Air Fry’, en stel de temperatuur in op 200 ° C voor 12 minuten. 

  • Start het programma. 
  • Wanneer het programma is afgelopen, haal je de balletjes uit de airfryer. Bewaar deze even apart. 

  • Verwarm de BBQ-saus in een middelgrote pan tot deze suddert en voeg dan de gehaktballen toe. 

  • Roer de gehaktballen goed door de saus, zodat ze allemaal bedekt zijn. 

  • Haal de pan van de vuur, garneer de balletjes met bieslook en eventueel wat extra saus en dien ze lekker warm op. 

Lekker met een pasta of salade!

Laden...