Volkoren brood

Lekker vers brood bij het ontbijt! 

Recept voor 
1 brood 

Voorbereidingstijd 
15 minuten + twee keer 1 uur rijzen 

Bereidingstijd 
25 minuten 

Benodigdheden

  • 1 zakje instant gist 
  • 150 ml handwarm water 
  • 50 gram volkoren tarwemeel 
  • 200 gram tarwebloem 
  • 4 gram zout 
  • 1 tl kristalsuiker 
  • 30 gram zonnebloempitten 
Ingrediënten volkorenbrood

Instructies

  • Los de instant gist op in het handwarme water. 

  • Roer het volkoren tarwemeel, de tarwebloem, het zout en de suiker erdoor en kneed met je handen tot een soepel deeg. 

  • Dek het deeg af met een schone theedoek en laat ca. 1 uur op een warme plek rijzen. 

  • Na 1 uur haal je het deeg uit de schaal en maak er een mooie bal van. Kneed niet te hard! 
Brooddeeg
Rijzend deeg
  • Strooi wat extra bloem over het deeg. 

  • Plaats een bakpapiertje of het airfryer bakje in het mandje van de airfryer. Strooi wat bloem over het papier en leg de bol deeg hier dan op. 

  • Strooi de zonnebloempitjes over de bovenkant van de bol. 

  • Laat het deeg 1 uur rijzen op de warmhoud stand van de airfryer op 80°graden. Pas de tijd handmatig aan naar de gewenste 60 minuten. 

  • Na dit uur bak je het brood af in 25minuten op de "Bake" stand van de airfryer, op 180°graden. 
Volkorenbrood in de airfryer
Volkoren airfryerbrood

Super lekker met roomboter en wat peper en zout!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze, met behulp van de bakpapier bakjes uit de accessoire set

Laden...