Recept voor
2 tot 4 porties
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
12 minuten
Benodigdheden voor de salade
- 120 g spinazie
- 2 appels, in dunne plakjes
- granaatappelpitjes (van 1 grote granaatappel)
Benodigdheden voor de vinaigrette
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 1 el appelazijn
- 1 el ahornsiroop
- 2 tl dijon mosterd
- peper en zout, naar smaak
Benodigdheden voor het kaasje
- 1 lepelkaasje in doosje (bijvoorbeeld camembert)
- 100 g ongebrande notenmix
- 25 g gedroogde cranberries
- 2 el ahornsiroop
- blaadjes van 2 takjes tijm
Instructies
Begin met het maken van de vinaigrette.
- Doe alle ingrediënten van dit lijstje (olijfolie, appelazijn, 1 el ahornsiroop, dijon mosterd, peper en zout) in een kommetje en klop met een garde tot een egaal mengsel.
- Haal het kaasje uit het doosje en verwijder het papiertje. Zet het kaasje terug in het doosje en snijd zo dun mogelijk het kapje van de kaas.
- Maak vervolgens met een mesje wat sneetjes in de kaas.
- Hak de ongebrande noten grof en meng deze met de gedroogde cranberries, ahornsiroop en tijmblaadjes.
- Verdeel een deel van dit mengsel over het kaasje en zet het doosje in de Cosori Dual Blaze.
- Verdeel het resterende notenmengsel over een bakpapier bakje en plaats deze naast het doosje kaas.
- Stel de temperatuur van de Cosori Dual Blaze handmatig in op 175 graden, zet de timer op 12 minuten en start het apparaat.
- Verdeel ondertussen de babyspinazie en de appelplakjes over een groot slabord en schenk hier de vinaigrette over.
- Houd in het midden van het bord ruimte over voor het doosje met de gekarameliseerde kaas.
- Verwijder na 12 minuten het doosje met de gesmolten kaas en de losse gekarameliseerde noten uit de Cosori Dual Blaze.
- Verdeel de noten over de salade (pas op: heet) en plaats tot slot het doosje met de gesmolten kaas in het midden van het bord.