Recept voor
2 porties
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 2 kabeljauwfilets à 150 gram
- 50 gr roomboter
- 50 gr fijne kristalsuiker
- 4 struikjes witlof
- 150 ml slagroom
- 50 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gr panko (paneermeel)
- 1/2 bosje platte peterselie
- 5 takjes verse tijm
- 2 knoflookteentjes
- 100 gr dunne plakjes serranoham
- 3 el extra virgin olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Halveer de witlofstronken in de lengte.
- Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en peper.
- Snijd alvast de teentjes knoflook in dunne plakjes.
- Rits de tijmblaadjes van de steeltjes. Snijd de platte peterselie fijn.
- Doe de aardappelschijfjes in de lade van de airfryer, breng op smaak met zout en peper en besprenkel de schijfjes met wat olijfolie.
- Stel de airfryer in op het programma "Veggies" op 200 graden voor 10 minuten.
- Laat ondertussen de roomboter en suiker smelten in een koekenpan op matig tot hoog vuur en roer tot de roomboter schuimt en de suiker oplost.
- Leg de witlof met de snijvlakken omlaag in de koekenpan en laat 3 minuten karamelliseren.
- Keer om, bestrooi met zout en peper en haal de koekenpan van het vuur.
- Meng in een kom de slagroom, Parmezaanse kaas, panko, tijm en 2/3 van de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Wanneer de aardappelschijfjes klaar zijn, trek je de lade uit de airfryer en leg je de dunne plakjes knoflook, de kabeljauwfilets en de gekaramelliseerde witlofstronkjes bovenop de aardappelschijfjes.
- Schenk hier het mengsel van de slagroom en Parmezaanse kaas overheen. Rol de serranoham losjes op en leg deze "roosjes" bovenop de kabeljauw en de halve witlofstronkjes.
- Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de schotel heen en besprenkel met wat olijfolie.
- Sluit wederom de lade van de airfryer en stel opnieuw in op het programma "Veggies" op 200 graden, maar nu voor 15 minuten.
- Trek na 15 minuten de lade van de airfyer open en bestrooi de witlofschotel met de overgebleven fijngesneden peterselie.
- Klaar om te serveren! Geniet ervan.