Witlofschotel met kabeljauwfilet en serranoham

Lekker snel een veelzijdig diner op tafel

Recept voor 
2 porties

Voorbereidingstijd 
10 minuten

Bereidingstijd 
25 minuten

Benodigdheden

  • 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes 
  • 2 kabeljauwfilets à 150 gram 
  • 50 gr roomboter 
  • 50 gr fijne kristalsuiker 
  • 4 struikjes witlof  
  • 150 ml slagroom 
  • 50 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas 
  • 50 gr panko (paneermeel) 
  • 1/2 bosje platte peterselie 
  • 5 takjes verse tijm 
  • 2 knoflookteentjes 
  • 100 gr dunne plakjes serranoham 
  • 3 el extra virgin olijfolie 
  • zout en peper naar smaak  

Instructies

  • Halveer de witlofstronken in de lengte. 

  • Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en peper. 

  • Snijd alvast de teentjes knoflook in dunne plakjes. 

  • Rits de tijmblaadjes van de steeltjes. Snijd de platte peterselie fijn. 

  • Doe de aardappelschijfjes in de lade van de airfryer, breng op smaak met zout en peper en besprenkel de schijfjes met wat olijfolie. 

  • Stel de airfryer in op het programma "Veggies" op 200 graden voor 10 minuten.  

  • Laat ondertussen de roomboter en suiker smelten in een koekenpan op matig tot hoog vuur en roer tot de roomboter schuimt en de suiker oplost. 

  • Leg de witlof met de snijvlakken omlaag in de koekenpan en laat 3 minuten karamelliseren. 

  • Keer om, bestrooi met zout en peper en haal de koekenpan van het vuur. 
  • Meng in een kom de slagroom, Parmezaanse kaas, panko, tijm en 2/3 van de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met wat zout en peper. 

  • Wanneer de aardappelschijfjes klaar zijn, trek je de lade uit de airfryer en leg je de dunne plakjes knoflook, de kabeljauwfilets en de gekaramelliseerde witlofstronkjes bovenop de aardappelschijfjes. 

  • Schenk hier het mengsel van de slagroom en Parmezaanse kaas overheen. Rol de serranoham losjes op en leg deze "roosjes" bovenop de kabeljauw en de halve witlofstronkjes. 

  • Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de schotel heen en besprenkel met wat olijfolie. 

  • Sluit wederom de lade van de airfryer en stel opnieuw in op het programma "Veggies" op 200 graden, maar nu voor 15 minuten. 

  • Trek na 15 minuten de lade van de airfyer open en bestrooi de witlofschotel met de overgebleven fijngesneden peterselie. 

  • Klaar om te serveren! Geniet ervan.

Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt in de Cosori Dual Blaze.

Laden...