Recept voor
2 personen
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- 300 gr krieltjes
- 1 venkelknol
- 1 courgette
- 2 el extra virgin olijfolie
- 20 gr parmezaanse kaas
- 1/2 bosje dille
- 15 gr panko
- 1 citroen
- 1 eiwit
- Snufje peper
- 2 zalmfilets
Instructies
- Was de krieltjes en droog ze af. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de venkel in stukken. Snijd de courgette in dikke plakken.
- Besprenkel de groenten met de extra virgin olijfolie.
- Doe de krieltjes, venkel & courgette in de mand van de Cosori airfryer.
Schuif de mand in de airfryer en bak de krieltjes met de groenten 14 min op de stand "Veggies" op 200 graden.
- Hak ondertussen de dille fijn. Meng de panko met de parmezaanse kaas en de gehakte dille.
- Rasp de schil van een halve citroen met het sap van een halve citroen en voeg toe aan het kaasmengsel.
- Scheid een ei en gebruik het eiwit. Roer het eiwit door het kaasmengsel en breng op smaak met een beetje peper.
- Bedek de zalmfilets met het kaaskruidenmengsel.
- Trek de bak van de airfryer open en draai de krieltjes om waar nodig.
- Leg de zalmfilets op de krieltjes en de groenten en bak ze op de stand "Veggies" nog 10 min op 200 graden tot de zalmkorst goudgeel en krokant is.
- Snijd de citroen in partjes en serveer bij de zalm, krieltjes en groenten.