Zalm in een krokant jasje

Een lekker krokante zalm met groenten 

Recept voor

2 personen

Voorbereidingstijd

10 minuten

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • 300 gr krieltjes
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 2 el extra virgin olijfolie
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • 1/2 bosje dille
  • 15 gr panko
  • 1 citroen
  • 1 eiwit
  • Snufje peper
  • 2 zalmfilets 

Instructies

  • Was de krieltjes en droog ze af. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de venkel in stukken. Snijd de courgette in dikke plakken. 

  • Besprenkel de groenten met de extra virgin olijfolie. 

  • Doe de krieltjes, venkel & courgette in de mand van de Cosori airfryer.
    Schuif de mand in de airfryer en bak de krieltjes met de groenten 14 min op de stand "Veggies" op 200 graden. 
  • Hak ondertussen de dille fijn. Meng de panko met de parmezaanse kaas en de gehakte dille. 

  • Rasp de schil van een halve citroen met het sap van een halve citroen en voeg toe aan het kaasmengsel. 

  • Scheid een ei en gebruik het eiwit. Roer het eiwit door het kaasmengsel en breng op smaak met een beetje peper. 

  • Bedek de zalmfilets met het kaaskruidenmengsel.
  • Trek de bak van de airfryer open en draai de krieltjes om waar nodig. 

  • Leg de zalmfilets op de krieltjes en de groenten en bak ze op de stand "Veggies" nog 10 min op 200 graden tot de zalmkorst goudgeel en krokant is. 

  • Snijd de citroen in partjes en serveer bij de zalm, krieltjes en groenten.

Geniet ervan!

Dit recept is bereid in de Cosori Dual Blaze airfryer.

Laden...