Recept voor
12-14 bitterballen
Voorbereidingstijd
30 minuten
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- 400 gram zoete aardappel
- 100 gram salami
- 50 gram Grana Pandano
- handje (glutenvrij) bloem
- handje (glutenvrij) paneermeel
- 1 ei
- snuf peper, zout & chilivlokken
- 1 tl bakspray
Instructies
- Schil de zoete aardappel en snij in gelijke stukjes van ongeveer 2 cm en kook de stukjes in ongeveer 10 minuten in een pan.
- Snij de salami in hele kleine blokjes en rasp de Grana Padano (als je een blok hebt).
- Giet de zoete aardappel af wanneer die gaar is en pureer met een pureestamper.
- Meng vervolgens het geheel, dus de zoete aardappel, Grana Padano en de salami en breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken voor de pit. Laat vervolgens afkoelen (eventueel in de koelkast).
- Nadat het mengsel is afgekoeld kun je balletjes draaien, maak er ongeveer 12-14.
Laat de balletjes daarna nog 10 minuten opstijven in de koelkast. - Vervolgens ga je de ballen paneren: zet een bord klaar met (glutenvrij) bloem, een bord met ei en een bord met (glutenvrij) paneermeel. Vervolgens rol je ze eerst door de bloem, dan het ei, en dan het paneermeel.
- Wanneer je alle balletjes gepaneerd hebt, spray je de bolletjes in met wat bakspray.
- Doe de zoete bitterballen in de mand, en zet de Airfryer 20 minuten op 180 graden.