Recept voor
2 porties
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
- 3 grote zoete aardappelen
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
- 1/2 eetlepels zout
- 1/2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakken van ½ cm.
- Doe ze in een kom, besprenkel ze met de olie en schud ze goed door elkaar.
- Strooi de paprika, de gemengde kruiden en een halve theelepel zout en peper erover en meng alles goed met je handen om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig bedekt is.
- Airfry, in batches, in een enkele laag in de mand van de airfryer op 180°C gedurende ongeveer 10-15 minuten, tot de frites licht goudbruin zijn.
Zorg ervoor dat je de mand niet overvult, zo worden de frietjes lekker krokant. - Zodra alle batches gaar zijn; plaats de frietjes terug in de airfryer, schudt ze goed en laat ze 1-2 minuten opwarmen.
- Serveer met jouw favoriete saus of dip.