Zomerse salade met wilde perzik

Met een topping van krokante kikkererwten

Recept voor 
1-2 porties 

Voorbereidingstijd
15 minuten

Bereidingstijd 
15 minuten 

Benodigdheden

  • 1 zakje gemengde sla (150gr) 
  • 2 wilde perziken
  • 1/2 rode ui 
  • 1 tl azijn 
  • 1 el olijfolie 
  • Paar takjes verse rozemarijn
  • 1 blik kikkererwten (200 g), uitgelekt 
  • 1 el olijfolie 
  • ½ tl gerookt paprikapoeder 

Instructies

  •  Snijd de perziken in dunne plakjes en de ui in halve ringen 
  • Meng deze met de rozemarijn, azijn en olie. 

  • Plaats deze mix in de bovenste mand van de airfryer en kies voor stand "Airfry" op 190°C voor 8 à 10 min, tot alles zacht en licht gekaramelliseerd is. 

  • Laat de kikkererwten goed uitlekken en spoel ze indien gewenst nog even af. Dep ze daarna droog voor gebruik. 

  • Meng de kikkererwten met de olijfolie en het paprikapoeder. - Airfry deze in de onderste mand op 200°C voor 15 min. Schud ze eventueel halverwege even om. 

  • Plaats de sla in een schaaltje en voeg dan de warme perzik-ui mix toe en top alles af met een laagje kikkererwten. 

Bekijk de video van dit recept hier: 

Geniet ervan!

Dit recept is bereid in de Cosori Turbo Tower Pro

Laden...